Elevii primesc sfaturi de la poliţişti cum să navigheze în siguranţă pe internet

elev la calculator calculatoareÎn această lună, poliţiştii botoşăneni vor desfăşura activităţi de prevenire în cadrul unei campanii destinate securităţii cibernetice. Măsurile de siguranţă pe internet vor fi promovate în rândul elevilor din şcoli generale şi licee.

În Uniunea Europeană, în luna octombrie 2015 se desfăşoară o campanie destinată securităţii cibernetice, iniţiată de către ENISA (European Agency for Network and Information Security), având ca partener Poliţia Română.

Demersurile ce se vor derula în Luna Europeană a Securităţii Cibernetice (European Cyber Security Month), vor viza atât prevenirea victimizării elevilor cât şi a implicării acestora în comiterea de infracţiuni în mediul online.

like facebookSesiunile de informare pentru elevii din şcoli generale şi licee vor avea în vedere legislaţia penală în materie, în vigoare şi recomandări privind siguranţa pe reţelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor şi comerţul electronic.

La nivelul judeţului Botoşani campania informativ-preventivă va fi desfăşurată de poliţişti specializaţi în prevenirea criminalităţii şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, care vor fi prezenţi în mai multe şcoli şi licee.

RECOMANDĂRI DESTINATE ELEVILOR:

 Nu uita! Internetul este un loc public! Înainte de a posta pe o reţea socială, gândeşte-te dacă ai vrea ca toată lumea să aibă acces la acea informaţie!

 În cazul în care cineva te deranjează, blochează şi raportează persoana!

Navigarea pe Internet este o activitate ca oricare alta. Nu o lăsa să îţi ocupe tot timpul şi să îţi distragă atenţia de la lucruri importante, cum ar fi timpul real petrecut cu prietenii !

NU da întâlnire niciunei persoane cunoscute pe Internet!

NU da informaţii despre tine şi familia ta! ŞI INFRACTORII FOLOSESC INTERNETUL!

Nu tot ceea ce citeşti pe Internet este adevărat! Cere ajutorul părinţilor şi al profesorilor, care îţi pot oferi şi alte surse de informare!

Nu te teme şi nu te jena să ceri ajutorul părinţilor, profesorilor, prietenilor, oricând te afli într-o situaţie dificilă!

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *