O mamă cu trei copii, evacuaţi în noapte dintr-o casă în flăcări

incendiu pompieri botosaniO mamă cu trei copii au fost evacuaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, dintr-o casă în flăcări. Este vorba de o familie din satul Iacobeni, comuna Dângeni, a cărei locuinţă a fost distrusă parţial într-un incendiu provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit  electric generat ca urmare a utilizării unei prize defecte.

Soţul femeii, Iulian Vacniuc, nu se afla în locuinţă la momentul declanşării focului.

„Când s-a produs incendiul, în locuinţă se aflau doar patru din cei cinci membrii ai familiei, respectiv mama şi copiii. Treziţi din somn de zgomot, aceştia au părăsit casa cuprinsă de flăcări. În acelaşi timp, au solicitat ajutor de la pompieri”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

like facebookLa faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din două camere şi o parte din acoperişul casei.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 15 pompieri militari, voluntari şi cetăţeni, mai bine de o oră.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la circa 45.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *