Câţi bani a putut face un tânăr prin farse la telefon!

inselaciune-prin-telefonUn tânăr care făcea farse la telefon şi înşela bătrânii a adunat o sumă impresionantă de bani. Florian Coşman, de 26 de ani, era închis, în 2014, în Penitenciarul Botoşani şi a reuşit să facă rost de mai multe telefoane de pe care suna victimele.

like facebookAcesta folosea metoda „accidentul”, dându-se avocat sau poliţist şi spunând bătrânilor că rude, nepoţi sau copii, au produs accidente cu victime şi trebuie să transfere sume de bani într-un cont bancar pentru a scăpa de acuzaţii. Bătrânii creduli, trei din oradea, doi din Botoşani şi unul din străinătate au trimis bani. Cel mai mult a trimis o femeie din străinătate, 3.500 de euro, iar în total deţinutul a adunat aproape 8.000 de euro (echivalentul a aproape 25.000 de lei).

Banii erau puşi în contul iubitei sale, Mădălina Băiceanu, iar fratele acesteia Petre Băicenu ajuta la ridicarea banilor. Din spatele gratiilor, Coşman îi dirija pe cei doi cum să folosească banii. Procurorii l-au depistat şi au început să îi intercepteze convorbirile descoperind că acesta îşi distorsiona vocea şi pentru a fi mai credibil se dădea chiar rudele celor în cauză profitând de naivitatea victimelor.

Acum tânărul a fost trimis în judecată pentru înşelăciune alături de iubita sa şi fratele acesteia, însă nu este primul dosar de acest gen. El mai este anchetat şi de procurorii bucureşteni pentru fapte de acelaşi gen. Procurorii le-au pus sechestru pe conturile bancare şi urmează să despăgubească o parte din victime, în condiţiile în care cei trei au cheltuit o mare parte din bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *