O carte distribuită gratuit în cutiile poștale scandalizează preoții din Botoșani

Noul testament cu Psalmii- distribuit in Botosani
Noul testament cu Psalmii, care este distribuit in Botosani

O carte intitulată „Noul testament cu Psalmii”, care a ajuns, în mii de exemplare, în cutiile poștale ale populației din municipiul Botoșani, scandalizează preoții din Botoșani. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române susține că distribuirea volumului reprezintă o formă de prozelitism.

Cartea, realizată în condiții grafice foarte bune și care cuprinde 511 file, este distribuită de Biserica Adventistă. Ea este realizată în Finlanda de The Gideon International, o organizație de oameni de afaceri.

like facebookProtopopul Lucian Leonte cere cultului adventist să renunțe la distribuirea cărții.

Este Noul Testament tradus în varianta Cornilescu, care are grave erori de traducere și care nu poate constitui ca și temei pentru credință. Ar trebui să ne respecte ca și ortodocși. Așa cum noi nu mergem să le distribuim cărți, pliante membrilor acestui cult, așa nici ei nu ar trebui să facă acest lucru”, a spus protopopul de Botoșani.

Noul testament cu Psalmii- distribuit in Botosani

 

2 thoughts on “O carte distribuită gratuit în cutiile poștale scandalizează preoții din Botoșani

  1. Distribuiti si voi un de a noastra,cine nu va lasa ,dar banii va maninca,nu va mai saturati voi,nu sa mai tipariti si carti gratuit.

  2. Intrebare: De ce Biserica Ortodoxa Romana nu distribuie Biblii gratuit ? De ce BOR nu da nimic gratis? BOR doar taxeaza enoriasii. BOR a devenit o societate comerciala plina de parveniti si condusa de negutatori. Negustori de lucruri sfinte. De ce BOR nu pune in cutiile postale ale enoriasilor Biblii, cruciulite, mir, tamaie? De ce BOR nu da absolut nimic gratuit? In conditiile in care BOR si asa-zisii preoti au averi fabuloase?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *