Judecători din Botoşani anchetaţi pentru eliberarea unui criminal periculos

criminalul vasile mironInspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) verifică modul în care judecătorii l-au pus în libertate, anul trecut, pentru bună purtare, pe un bărbat care era condamnat la închisoare pentru omor, iar la şapte luni de la liberare a mai comis o crimă.

like facebookVasile Miron este principalul suspect în cazul crimei băieţelului de 10 din Iaşi găsit mort, vinerea trecută, într-o râpă din localitatea ieşeană Coştuleni. CSM s-a sesizat din oficiu şi a trimis Inspecţia Judiciară la Judecătoria Botoşani.

”Având în vedere relatările recente din mass media cu privire la cazul minorului găsit mort într-o localitate din judeţul Iaşi, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu la data de 1 octombrie 2015,  cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul de instrumentare şi soluţionare a cauzei având ca obiect cererea de liberare condiţionată a numitului Miron Vasile”, se precizează într-un comunicat al CSM.

vasile mironÎn 2004 acesta fusese condamnat la 15 ani de închisoare după uciderea unei adolescente de 16 ani, iar în noiembrie 2014 a fost pus în libertate de judecătorii Judecătoriei Botoşani.

In detentie, Vasile Miron a avut un comportament catalogat drept oscilant. A fost sanctionat de 3 ori, dar si recompensat de mai multe ori. Cei care l-au evaluat psihologic au stabilit ca are probleme de gestionare a agresivitatii. In 2012 a fost inclus intr-un program special, pe care insa l-a abandonat dupa primele sesiuni.

Ultima victimă a sa, din localitatea ieşeană Covasna a fost dat dispărută în luna iunie a acestui an. Iniţial, cercetările au fost efectuate asupra faptei, în urma unor audieri şi a unor probe adunate de către anchetatori aceştia identificând suspectul din municipiul Bucureşti.

Procurorii au cerut arestarea preventiva a lui Vasile Miron. Martorii audiati in cazul disparitiei au declarat ca suspectul este ultima persoana cu care a fost vazut in viata copilul. Propunerea a fost insa respinsa de Tribunalul Iasi pe motiv ca nu a fost gasit cadavul minorului.

Vinerea trecută, un sătean din Coştuleni a mers la cules nuci, în afara localităţii. În dreptul unei râpe foarte adânci, bărbatul a observat trupul descompus al băiatului. Cadavrul acestuia era acoperit cu o pătură, iar capul cu un sac de iută. Bărbatul care a făcut descoperirea macabră a sunat la 112 iar poliţia a ajuns la faţa locului pentru cercetări. Imediat după comiterea crimei, suspectul a fugit din ţară, fiind căutat acum prin Interpol.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *