Viceprimarii municipiului Botoșani, nemulțumiți de firma care a câștigat contractul de reparații și întreținere străzi

lucrari asfaltare Botosani3Câțiva consilieri locali, dar și cei doi viceprimari ai municipiului Botoșani, au criticat modul în care a firma Tehnic Asist și-a început treaba pe drumurile din municipiu. Consilierul local Florin Ghiorghiță a atenționat consilierii, în ședința ordinară de Consiliu Local de joi, că municipalitatea va avea probleme cu noul constructor și a cerut Executivului Primăriei să pună firma la treabă. El a dat de înțeles că firma este specializată la turnat covoare asfaltice, dar nu și la întreținere și reparații străzi.

like facebookAdresez un avertisment municipalității în relația cu noua societate care a câștigat lucrările, vă atenționez că veți avea mari probleme cu acest constructor. Întâmplător mi-a fost dat să asist la lucrările pe care le-a făcut, una din puținele lucrări pe care le-a făcut pe strada Doboșari, intersecție cu Vâlcelei, și pentru un șănțuleț de vreo șapte sau opt metri lungime era vreau nouă mașini cu cupe. În municipiu nu se vor turna doar covoare asfaltice, ci se fac acele lucrări de întreținere și trebuie să-și deplaseze utilajele și forța de muncă dintr-o zonă a alta a orașului”, a spus Ghiorghiță.

Viceprimarul Cosmin Andrei a recunoscut că relația cu firma care a câștigat contractul pe întreținere străzi nu este ”cea mai fericită până în acest moment”.

La partea de asfalt se mișcă foarte bine, mai puțin la reparații gropi și amenajări trotuare. Avem o întâlnire cu dumnealor, pentru că lucrurile nu pot continua așa”, a menționat Cosmin Andrei.

La rândul său, viceprimarul Marius Buliga, a afirmat că dacă firma va invoca de fiecare dată câte ceva, nu se va reuși cheltuirea banilor pentru străzi până la sfârșitul anului.

Cu Tehnic Asist lucrăm mai greu. Am semnat contractul la începutul lunii august, avem vreo 15 milioarde lei alocați și nu reușim să-i cheltuim. Firma invocă tot timpul câteva ceva. Ar trebui să lăsăm lucrurile deoparte și să avem o discuție ca între bărbați”, a declarat Buliga.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *