Fonduri de peste 2,3 milioane de euro acordate de GAL Valea Siretului de Sus unui număr de peste 90 de beneficiari din Botoşani

Gal Valea Siretului de Sus

Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL) Valea Siretului de Sus a implementat, în perioada decembrie 2011 – septembrie 2015, proiectul ”Plan de dezvoltare locală”.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, Axa IV – LEADER, Măsura 41 – Implementarea strategiilor de dezvoltare locală și Măsura 431.2 – Funcţionarea GAL, dobândirea de competențe și animarea teritoriului.

Asociația Grupul de Acţiune Locală (GAL) Valea Siretului de Sus este recunoscută de către Autoritatea de Management (AM PNDR) în urma sesiunii de selecție din data de 03.06.2011, având Decizia de Autorizare nr. 62128/25.08.2011, persoană juridică înființată la data de 04.08.2011, cu sediul în localitatea Vorona, comuna Vorona, județul Botoșani.

Scopul Asociaţiei este de a promova drepturile şi de a îmbunătăţi condiţiilor de viaţă în zonele rurale prin aplicarea de strategii de dezvoltare economică, socială, culturală şi spirituală împreună cu membrii comunităţilor rurale, îmbunătăţirea calităţii serviciilor, infrastructurii, atragerea fondurilor externe nerambursabile pentru finanţarea investiţiilor necesare realizării acestora, dar şi initiaţive de cooperare şi dezvoltare de parteneriate care să promoveze potenţialul zonei.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele private din teritoriul GAL Valea Siretului de Sus care au depus cereri de finanțare și au încheiat contracte de finanțare prin GAL Valea Siretului de Sus.

Rezultate obţinute în cadrul proiectului:

  • formarea si instruirea unei echipe de specialisti (angajati GAL) in proiecte finantate din fonduri FEADR;
  • promovarea intensiva a fondurilor europene prin Axa LEADER in teritoriul GAL;
  • 92 contracte finanţate prin GAL Valea Siretului de Sus;
  • fonduri contractate în valoare de 2.305.339 euro;
  • plăţi efectuate în valoare de 1.226.631 euro;
  • dezvoltarea 58 de ferme mici, instalarea a 22 de tineri fermieri, achizitie de utilaje agricole performante, achizitia de utilaje pentru servicii in mediul rural, dezvoltarea activitatilor turistice prin constructia a doua agropensiuni si a unui centru de agrement si construirea unui centru de informare turistica;
  • cresterea vizibilitatii Grupului de Actiune Locala fiind cunoscuta ca o organizatie ce aduce valoare adaugata in teritoriu si sprijina dezvoltarea locala prin accesare de fonduri europene si finantarea unor proiecte de succes.

La finalul implementării proiectului, echipa GAL Valea Siretului de Sus mulțumește tuturor celor care au sprijinit activitatea administrativă, precum și implementarea cu success a strategiei de dezvoltare locală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *