Plăcintă de o tonă făcută de o botoșăneancă, la Festivalul Plăcintelor din Capitală

placinta uriasa botosaniElena Timofte, botoşăneanca binecunoscută deja ca responsabilă pentru cele mai dulci recorduri tradiţionale româneşti, a copt astăzi plăcinta uriaşă: o delicatesă tricoloră de 1.000 de kilograme şi 20 de metri lungime. Recordul românesc autentic a făcut fericiţi trecătorii din Parcul Lia Manoliu, care au gustat evenimentul “La plăcinte înainte”.

Pentru toti gurmazii prezenți la Festival Plăcintelor s-a organizat cel mai mare concurs gastronomic din București: de preparat și de mâncat plăcinte.

like facebookPlăcinta uriaşă, vedeta festivalului, este glazurată cu trei feluri de ingrediente naturale gustoase, în culorile tradiționale: sorbet roșu din zmeură și căpșuni, galben din caise și albastru din afine, scrie jurnalul.ro.

Pentru prepararea ei s-au folosit 500 de kg de făină, 200 de ouă, 15 kg de drojdie, 15 kg de zahăr, 1 kg de sare, și zeci de kilograme de fructe: caise, afine, zmeură și căpșuni.

Pe lângă uriaşa creaţie a Elenei Timofte, trecătorii pot gusta din vestitele plăcinte creţe de Maramureş servite cu horincă „de la mama ei”, din veritabilele poale-n brâu moldeveneşti dar şi din plăcintele mocănești, plăcinte dobrogene cu brânză, cele olteneşti cu brânză de burduf şi praz.

Şi, special pentru gurmanzi, s-au pregătit şi vestitele plăcinte învârtite, placinte sârbeşti, dar şi macedoneene, cu telemea şi mărar. Toate conţin ingrediente sută la sută naturale şi sunt preparate după reţetele tradiţionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *