Fermă zootehnică dezvoltată la Vorona prin GAL Valea Siretului de Sus

Gal Valea Siretului de Sus

 

Beneficiarul Ionuț Alexandru Ciobanu, din Vorona, a dobândit o experienţă vastă în domeniul zootehnic cât şi al culturilor de câmp. În primul rând trebuie menţionat faptul că provine dintr-o familie de agricultori.

ferma de vaci botosaniLa început, în mica lui fermă, erau 10 vaci de lapte și tineret bovin, iar exploatația întrunea toate condițiile necesare funcționării și producerii laptelui de calitate. De asemenea, tânărul fermier deținea în arendă și o suprafață de 4,78 ha teren agricol.

Tânărul fermier a participat la câteva activități de promovare organizate de către GAL Valea Siretului de Sus, în cadrul cărora a aflat despre posibilitățile de finanțare din fonduri europene.

Determinat de dorința de a-și moderniza și extinde exploatația, în luna august 2013, acesta a depus la GAL Valea Siretului de Sus, o cerere de finanțare care a fost declarată eligibilă, în urma căreia s-a semnat și Contractul de finanțare.

După încasarea primei tranșe de plată, în luna februarie 2014, beneficiarul a făcut achizițiile propuse prin proiect, respectiv 5 bovine de lapte, o mulgătoare și un tanc de răcire lapte.

In acest fel ferma tânărului a devenit o fermă adaptată la condițiile de producere și comercializare a laptelui.

În anii următori, fermierul intenționează să populeze întreaga fermă cu bovine de rasă pentru creșterea productivității laptelui.

Titlul proiectului: Instalarea tânărului fermier Ciobanu Ionuț Alexandru din satul Joldești, comuna Vorona, județul Botoșani

Proiect finanțat prin Axa I a Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 41.112 ”Instalarea tinerilor fermieri”

Beneficiar: Ciobanu Ionuț Alexandru

Localizare: comuna Vorona

Perioada de implementare: februarie 2014 – decembrie 2015

Buget total: 32.000 euro

Finanțare nerambursabilă: 32.000 euro

Cofinanțare (contribuția beneficiarului): nu este cazul

Domeniul de activitate: creșterea bovinelor de lapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *