Un cunoscut portar botoșănean a îndoliat o țară întreagă. A murit pe terenul de sport

nicu alexaUnul dintre cei mai mari portari de la CSM Suceava, Nicolaie Alexa, s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Botoșăneanul a murit la Bacău, acolo unde locuia de câțiva ani. Alexa juca o partida de tenis cu piciorul in sala de sport a unui liceu bacauan, când a cazut la pamint, rapus, cel mai probabil, de un infarct. Interventiile de resuscitare s-au dovedit zadarnice astfel încit tragedia nu a putut fi evitata.

like-facebookŞi-a început cariera între buturi ca junior la LPS Iaşi, a „crescut” la Luceafărul Bucureşti începînd din 1978 şi a fost şlefuit de Mircea Lucescu la Corvinul Hunedoara, unde a debutat la seniori în 1980, după care și-a continuat activitatea la CSM Suceava, Inter Sibiu, FCM Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț. Și-a încheiat activitatea de fotbalist la Gloria Bistrița. Era 1997, avea 36 de ani. N-a ieşit complet din fenomen, fiind de atunci observator FRF.

De-a lungul carierei sale, Nicu Alexa a avut norocul – dar și onoarea! – să fie pregătit de tehnicieni de renume ca Mircea Lucescu, Remus Vlad, Cornel Drăguşin, Viorel Hizo, Vasile Simionaş, Ioan Sdrobiş sau Florin Marin.

Nicu Alexa s-a născut la Dorohoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *