Peste 1000 de botoșăneni depistați că ar fi încasat ilegal ajutoare de la stat în urma unui control dictat de la nivel central

bani multiPeste 1000 de botoșăneni care au primit ajutoare sociale în acest an sunt suspectați că ar fi încasat nejustificat banii de la stat . Direcția de Inspecție Socială București a dispus un control la Botoșani  și s-a depistat că sunt persoane care au beneficiat de venit minim garantat și alocații de susținere a familiei, deși au realizat și venituri.

like facebook Sebastian Tocariu, directorul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială, spune că fiecare caz în parte urmează să fie analizat, iar dacă se constată că  cei peste 1000 de botoșăneni au încasat ilegal banii, atunci  sumele primite vor fi imputate.

Se verifică o parte din datele pe care le solicităm noi, fie de la Prefectură-Serviciul de Înmatriculări, fie direct de la registrele agricole, de la fiecare primărie, pentru beneficiarii de ajutor social și alocații de susținere a familiei. Încrucișarea a fost făcută la nivel de București și am primit listele de suspiciuni cu persoane care se pare că realizează venituri și nu le-au declarat în totalitate”, a spus directorul AJPIS Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *