Un fermier din Cristești, finanțat cu peste 150.000 de euro prin Gal Valea Siretului de Sus

Gal Valea Siretului de Sus

.

Reprezentantul legal al societății comerciale Agricola Cristești, tânărul Ilie Agrigoroaie, a participat, începând cu anul 2010, la ședințele de constituire a GAL Valea Siretului de Sus. A participat la Grupurile de lucru, s-a implicat activ în discuții, iar în anul 2012 a înființat societatea cu răspundere limitată, având ca obiect principal cultivarea cerealelor. A achiziționat utilaje agricole pentru a cultiva suprafața de 153,98 ha arendate în comunele Cristești și Bălușeni, însă aceste utilaje sunt achiziționate la mâna a doua fiind uzate fizic și moral.

Ilie Agrigoroaie- Agricola Cristesti- BotosaniMânat de dorința de a promova o agricultură performantă, acesta s-a hotărât, după numeroase activități de promovare și informare în comuna Cristești, să depună o cerere de finanțare pentru achiziție utilaje agricole, în vederea extinderii suprafețelor agricole cultivate și a îmbunătățirii lucrărilor agricole.

like facebookÎn luna aprilie 2015, beneficiarul a semnat Contractul de finanțare și, beneficiind de noile prevederi ale Manualelor de procedură ale AFIR, a încheiat contractele de achiziție pentru utilajele ce se regăseau în baza de date cu prețuri de referință.

Ilie Agrigoroaie- Agricola Cristesti- BotosaniÎn mai puțin de o lună, acesta și-a achiziționat un tractor, un încărcător frontal cu furci și cupă cereale și o semănătoare. Aceste utilaje au constituit un real ajutor, ținând cont de faptul că însămânțarea terenurilor agricole era în plină desfășurare.

În anul 2015, bazându-se pe retehnologizarea fermei, administratorul a încheiat contracte de arendă pentru încă 50 ha teren agricol.

Beneficiarul intenționează depunerea a două tranșe de plată, prima tranșă fiind depusă în luna iunie, a doua tranșă urmând a se depune în luna august 2015.

Titlul proiectului: Achiziție utilaje agricole S.C. AGRICOLA CRISTEȘTI S.R.L.

Proiect finanțat prin Axa I a Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 41.121 ”Modernizarea exploatațiilor agricole”

Beneficiar: S.C. AGRICOLA CRISTEȘTI S.R.L.

Localizare: comuna Cristești

Perioada de implementare: aprilie 2015 – decembrie 2015

Buget total: 154.200 euro

Finanțare nerambursabilă: 77.100 euro

Cofinanțare (contribuția beneficiarului): 77.100 euro

Domeniul de activitate: cultivara plantelor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *