Poliţişti locali insuficienţi la Biroul rutier și ordine publică. În toamnă se fac angajări

politist-localPoliţia Locală Botoşani nu are suficienţi agenţi la Biroul rutier. Potrivit directorului Poliției Locale, Ioan Onuțu, deși sunt repartizați la acest birou zece polițiști locali, doar opt muncesc efectiv, doi fiind plecați în concediu fără plată.

Nu am specialiști pe rutier. În luna octombrie se schimbă organigrama, iar atunci voi lua de la ordine publică, unde am personal care a făcut cursuri de rutieră, și voi angaja încă zece persoane din afară la ordine publică”, a spus Onuțu.

Reprezentanții Primăriei Botoșani recunosc situația și spun că implicit la ordine publică sunt insuficienți polițiști locali.

Avem 106 polițiști locali. S-a discutat la un moment dat de mărirea numărului de polițiști locali astfel încât să fie unul la 500, să putem dubla numărul polițiștilor locali. Avem multe servicii la Poliția locală, respectiv disciplină în construcții, mediu, birou ordine publică, birou rutier, iar la ordine publică, din 56 de oameni care reprezintă aproape jumătate din efectivul poliției locale, dacă îl împărțim pe trei schimburi avem foarte puțini polițiști”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *