Cel mai mare constructor din Botoşani îşi cumpără staţie de asfalt. Vezi cât costă şi de unde ia banii

muncitori turnat asfalt strada primaverii botosaniCel mai mare constructor din Botoșani va achiziționa o stație de asfalt și o serie de utilaje care îi vor permite să execute lucrări de drumuri.

Este vorba de Victor Mihalachi, patronul Victor Construct, care va face achizițiile prin intermediul unei alte firme pe care o controlează, Consproiect M SRL. Aceasta a accesat o finanțare de nu mai puțin de 2,5 milioane de euro din fonduri europene.

Proiectul „Achiziţia de mijloace fixe pentru creşterea competitivităţii la SC Consproiect M SRL Botoşani” este finanţat din fonduri europene în cadrul programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Firma are ca asociate pe Irina Toader, contabila șefă de la Victor Construct, și Lucia Murariu, șefa de la aprovizionare de la Victor Construct.

Consproiect urmează să cumpere stația de asfalt (a cărei valoare este estimată la 5.112.051,87 lei), freză rutieră (580.000), cisternă de împrăștiere emulsie (378.000 lei), concasor (651.000 lei), repartizator mixturi asfaltice (1.115.000 lei), cilindru compactor asfalt + cilindru compactor fundații (663.000  lei), autocamion cu macara (570.000 lei), autotractor cu semiremorca basculabila (461.000 lei), încărcător frontal (550.000 lei), set compresor cu două ciocane (72.000) și cântar (68.000 lei).

Victor Mihalachi își cumpără utilajele după ce a avut un prim eșec la modernizarea străzii Primăverii. El a contractat lucrarea fără a deține stație de asfalt, iar firmele concurente au refuzat să îi ofere asfaltul la prețul dorit de el. În final, patronul Victor Construct s-a înțeles cu firma Delta Con din Dorohoi, care l-a ajutat la execuția lucrării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *