Consilierii locali vor negocia cu patronul de la Victor Construct chiria de la Grădinița 24

Gradinita 24Mai mulți consilieri locali au cerut joi, în ședința de Consiliu Local, ca municipalitatea să renunțe la clădirea în care funcționează Grădinița 24 din Botoșani și să se găsească o nouă locație, astfel încât să nu se mai plătească o chirie atât de mare proprietarului clădirii, Victor Mihalachi.

Consilierul local Cătălina Lupașcu a propus ca grădinița să fie mutată în internatul Colegiului Național ”A.T.Laurian”, în timp ce consilierul Cătălin Alexa a propus ca unitatea de învățământ să funcționeze în fostul sediu al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, de pe Bulevard.

Se plătește o chirie extraordinar de mare și nu am reușit să rezolvăm problema acestei grădinițe în acești ani. Mai prelungim chiria cu încă un an și este firesc ca cel care închiriază clădirea să solicite un preț, pentru că, da, suntem la mâna domniei sale.”, a spus Cătălina Lupașcu.

Contractul de închiriere încheiat între unitatea de învățământ și Victor Mihalachi expiră în luna august 2015, iar conducerea Școlii 16, școală la care este arondată Grădinița 24 de pe strada Mihail Kogălniceanu, a solicitat prelungirea contractului de închiriere cu încă un an, pentru a asigura continuitatea funcționării instituției școlare.

like facebookRăspunsul comunicat de proprietar este unul favorabil însă pune condiția de majorare a chiriei lunare de la 1.200 euro cât este în prezent la 2000 euro pe lună, respectiv de la 14.400 euro pe an la 24.000 euro pe an.

În cele din urmă, s-a propun o comisie de negociere. Din comisie fac parte consilierii: Florin Ghiorghiță, Cosmin Andrei, Paul Onișa, Corneliu Furtună și Mihai Brumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *