Demisie cerută în Consiliul Local

catalina lupascu ovidiu portariucScandal în ședința de Consiliu Local de la organizarea Summer Fest și demisie cerută viceprimarului Cosmin Andrei. Consilierul local Cătălina Lupașcu a propus ca Festivalul Summer Fest să fie organizat anul acesta în Centrul Vechi și nu pe Pietonalul Unirii, iar contribuția municipalității să fie de zero lei. Ea a motivat că anul trecut evenimentul a fost organizat cu bani din sponsorizări și a propus ca banii alocați pentru manifestare să fie direcționați către școli.

like facebookAm avut o rugăminte la Zilele orașului , aceea de a veni în timp util cu asemenea proiecte. V-ați făcut o practică în a cheltui defectuos banii publici și de a cere pentru organizarea unor manifestări care ar putea fi desfășurate cu zero lei din bugetul Primăriei”, a spus Lupașcu.

Intervenția consilierului PNL l-a iritat pe viceprimarul Cosmin Andrei, care a spus că este imposibil să organizeze un astfel de eveniment cu zero lei, având în vedere că mai sunt 20 de zile până la data anunțată.

Am discutat cu impresari ai Holograf, Smiley. Ce să le spun, că vom avea sponsori la Botoșani și că s-ar putea să încasăm 18.000 de euro, 15.000 euro cât reprezintă onorariile. Sunt botoșăneni care nu-și permit să meargă la un concert și așteaptă de la municipalitate organizarea unui eveniment. Cu buget zero nu se poate face niciun fel de eveniment de calitate. Vă invit să faceți parte din echipa de organizare. Este incorect să mergem cu mâna întinsă la agenții economici locali și să cerem bani”, a menționat Cosmin Andrei.

Contrele între cei doi au continuat iar Cătălina Lupașcu i-a cerut demisia lui Cosmin Andrei din funcția de viceprimar, dacă nu este în stare să organizeze un eveniment.

Anul trecut v-am demostrat că fără să cheltuiesc bani publici am reușit să fac un eveniment. Organizăm noi Festivalul Verii, dar vă rog frumos să vă dați demisia, domnule Cosmin Andrei, fiindcă de când sunteți în funcția de viceprimar nu ați făcut decât să cheltuiți bani publici. Veniți cu demisia în fața noastră, a consilierilor locali, spuneți că nu sunteți în stare decât să cheltuiți banul public și organizăm noi. Vă așteptăm demisia”, a spus Lupașcu.

Consilierii independenți Florin Ghiorghiță și Paul Onișa au propus ca festivalul să fie organizat și cu bani din bugetul local, dar și cu bani din sponsorizări.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *