Premieră! Au ajuns să plătească credit fără dobândă! Află ce au reușit doi soți care s-au împrumutat în franci elvețieni!

franci elvetieniVictorie în premieră obținută de doi botoşăneni împotriva unei bănci, după ce au reuşit să beneficieze, în instanţa, de plata ratei fără dobândă la creditul contractat.

Soţii Costel şi Daniela Frunzuc au luat creditul de la OTP Bank, iar iniţial rata lor era de 375, 65 de franci elveţieni, respectiv 855 de lei. Această sumă se achita în 2008, iar treptat rata a început să crească până ce a ajuns la 478,09 de franci elveţieni, respectiv 2.100 de lei, în 2015.

like facebookCei doi s-au îndreptat împotriva băncii într-un proces pentru anularea comisioanelor şi reducerea dobânzii, pe care ei le considerau abuzive. Până la soluţionarea pe fond a cauzei, Tribunalul Botoşani a admis o ordonanţă preşedinţială prin care banca nu mai poate încasa dobânda, ci numai rata efectivă, respectiv 138 de franci elveţieni reprezentând echivalentul a 571 de lei.

Astfel de ordonanţe preşidenţiale mai sunt doar trei în ţară, toate împotriva OTP Bank.

 „Cu aceasta solutie si cu cea pronuntata recent de instanta bucuresteana in procesul intentat de ANPC bancii OTP multe persoane aflate in situatii asemanatoare, lipsite de speranta pana in prezent, vor avea sanse reale de castig impotriva abuzurilor OTP si chiar impotriva celorlalte banci care au facut din revizuirea dobanzii o practica abuziva”, a declarat Alina Roxana Pînzar, avocatul celor doi botoşăneni.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *