Nereguli la Penitenciar! Telefoane și droguri după gratii. Directorul nou, depășit de situație

penitenciarul Botosani- dinspre spitalul de psihiatrieSituație dificilă la Penitenciarul din Botoșani, acolo unde deținuții par să își facă de cap. Aceștia introduc după gratii tot ce vor, în special telefoane și droguri. Directorul nou, numit cu puțin peste o lună în urmă, pare să fie depășit de situație.

Telefoane introduse printr-o gaură în zid

gaura in peretele penitenciarului Botosani
Gaura din peretele Penitenciarului Botosani folosită pentru introducerea telefoanelor

De curând, angajații Spitalului de psihiatrie din Botoșani au descoperit o gaură de mari dimensiuni într-un zid comun pe care îl are cu unitatea de detenție. Prin această gaură care ducea spre o magazie a Penitenciarului, erau introduse lucruri interzise în spatele gratiilor. Astfel, într-una din zilele trecute în magazia respectivă a fost descoperită o geantă cu 20 de telefoane mobile și cartele SIM, care trebuia să ajungă la deținuți.

Droguri descoperite în celule
Zilele trecute, o razie prin celulele Penitenciarului a scos la iveală că deținuții „se simt bine” și ca urmare a subtanțelor interzise pe care le consumă. O cantitate importantă de droguri a fost ridicată din bagajele celor aflați în pușcărie. Procurorii DIICOT Botoșani confirmă faptul că au în lucru mai multe dosare recente cu privire la introducerea drogurilor în Penitenciar.

penitenciarul Botosani si spitalul de psihiatrieDirectorul instituției, trimis la pensie

Situația haotică din închisoarea botoșăneană survine pe fondul schimbării directorului instituției. Fostul șef al instituției, Victor Cuzic, a fost destituit din funcție și trimis la pensie. În locul acestuia a fost numit, prin ordin al șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisarul șef Dan Brehuiescu, care pare să fie depășit de situația din unitatea pe care o conduce.

Reporterii BotosaniNews au încercat să ia, miercuri, legătura cu directorul Penitenciarului, însă acesta nu a fost găsit la telefonul fix al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *