Medic ortoped: De când a dat căldura, secția noastră este în permanență plină. Vârstnicii cad precum prunele din copac

Radu Malancea in sala de operatie
medicul Radu Malancea

Secția de ortopedie-traumatologie este plină ochi de bolnavi, iar medicii nu mai fac față valului de pacienți care, în plină vară, vin cu fracturi. Medicul Radu Malancea, șeful șecției, a declarat că majoritatea pacienților au vârste între 75 și 91 de ani și vin cu fracturi de șold, cauzate de temperaturile ridicate din această perioadă.

like facebookÎn pofida tuturor recomandărilor, bătrânii nu ascultă și fac ce știu ei. Atunci cad precum prunele din copac. Amețesc, ei se împiedică foarte ușor și avem o patologie a vârstnicului foarte bogată. De când a dat căldura, secția noastră este în permanență plină 100%”, a spus Malancea.

Zilnic, medicii specialiști au câte cinci pacienți la operație, iar acest lucru se întâmplă doar într-o sală. Malancea spune că dacă secția ar mai avea o sală de operație, atunci durata de aşteptare ar scădea cu mai mult de 50% iar confortul bolnavilor ar fi mai mare, dat fiind faptul că se operează mult mai repede. Datorită incapacității fizice de a rezolva toate cazurile, medicii sunt nevoiți să facă și programări.

Durata de aşteptare scade, automat şi costurile ar scădea. Cantitatea de operaţii este aşa mare că este necesară încă o sală de operaţii. Asta înseamnă un efort financiar mare din partea spitalului. Conducerea Spitalului încearcă să aducă fonduri de la Ministerul Sănătăţii, nu ştim când, dar ştim că suntem trecuți ca prioritate pentru sala a doua de operaţii, care este obligatorie”, spune Radu Malancea.

Cel mai în vârstă pacient operat recent de fractură de șold are 91 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *