FOTO Maestru al artelor marțiale din Coreea, prezent la un seminar în orașul Bucecea

arte martiale maestru coreeaIn perioada 24 – 26 iulie 2015, orașul Bucecea a fost onorat cu prezenta maestrului JANG HEE CHANG, invitat pentru un seminar tehnic național de HAPKIDO aflat la prima ediție. Evenimentul s-a desfășurat în sala de sport a orașului Bucecea, cu sprijinul Primăriei Bucecea, și face parte din programul “Descoperă artele marțiale coreene”promovat de C.S. Total Taekwondo Botoșani.

like facebookLa seminar au participat echipe din București, Constanta, Sibiu, Sovata si Botoșani. Seminarul s-a desfășurat pe durata a trei zile, din care doua zile de pregătire, iar in cea de a treia fiind organizat un concurs ce a avut mai multe probe, printre care cea mai inedită fiind proba de stingere a lumânărilor cu lovituri de braț (probă destinatăcopiilor), dar si probele de sărituri, autoapărare sau spargeri fiind apreciate de spectatori. Asistenta a fost pur si simplu uimită de metodele, tehnicile si profesionalismul maestrului JANG HEE CHANG, procedeele spectaculoase prezentate de acesta au fost asimilate cu ușurință chiar şi de cei mai mici participanți la seminar. In prima zi de seminar, maestrul JANGHEE CHANG a organizat o scurtă ceremonie în cadrul  căreia Cosmin Ciobanu din echipa C.S. Total Taekwondo Botoșani, Petru Iulian si Marius Brașoveanu din cadrul echipei Sibiu, au primit diplome de instructor. Cătălin Chiriac, președintele clubului din Botoșani, după ce anul trecut a fost desemnat reprezentant al federației WORLD HAPKIDO ANDKUMDO FEDERATION, in acest an, împreună cu Cristina Ionescu, președinte SHINLINGDOJANG Constanța, au primit aprecieri și au fost premiați pentru implicarea in dezvoltarea HAPKIDO-ului in Romania.Hapkido este o formă de autoapărare care se folosește de blocarea articulațiilor, tehnici preluate de alte artemarțiale și alte tipuri de lovituri. Hapkido utilizează tehnici de luptă curată de interacțiune lungă și scurtă, lovituri din săritură, lovirea și manipularea punctelor de presiune, blocarea articulațiilor sau aruncări la distanțe mici.

arte martiale maestru coreea 1Maestrul a făcut senzație cu viteza, agilitatea si precizia de care da dovada, dar a încântat si cu talentul sau de povestitor, împărtășind informații despre Coreea, despre mediul social, sistemul educațional, si multe altele, toate presărate cu glume si momente hazlii. Maestrul a fost surprins intr-un mod plăcutde faptul ca, la antrenamente, au participat si copii de 5-6 ani, fiind o dovada a faptului ca artele marțiale coreene nu au vârsta, putând fi practicate de către oricine si oricând.

Cultura artelor marțiale coreene seva manifesta autentic în Botoșani prin stilul numit TAEKWONDO, iar de anul trecut cu un nou stil al artelor marțiale coreene, denumit HAPKIDO ce se practica in Romania sub coordonarea marelui maestru JANG HEE CHANG.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *