Escroc din Dorohoi condamnat pentru a opta oară. A șantajat directori, măicuțe, parlamentari. Vezi cum acționa!

santajSorin Alin Verincianu (29 de ani) a fost condamnat luni după-amiază la doi ani de închisoare de Curtea de Apel Suceava, fiind a opta condamnare pe care respectivul a primit-o în ultimii ani pentru tot felul de escrocherii.

Este acelaşi individ care în urmă cu mai mulţi a fost săltat de poliţişti în timp ce, susţinând că este preot, se pregătea să oficieze o slujbă de înmormântare. Acelaşi individ care susținea că este angajat al Direcţiei de Sănătate Publică şi mergea în control pe la societăţi comerciale, biserici şi mănăstiri, neregulile constatate de falsul inspector sanitar fiind „sancţionate” cu sume cuprinse între 25 şi 100 de lei.

Foto: Monitorul de Suceava
Foto: Monitorul de Suceava

Prin 2008, se recomanda ziarist la Pro TV şi al publicaţiilor Monitorul, şi a şantajat mai multe persoane publice, susţinţând că deţine imagini compromițătoare. I-a căzut în plasă printre alţii şi un fost parlamentar liberal din Botoşani, Liviu Cîmpanu, care a plătit 275 de lei rambursul DVD-ului trimis de către escroc printr-o firmă de curierat rapid.

Pe DVD-ul cu pricina ar fi trebuit să fie aşa-zisele imagini compromitătoare, însă în realitate erau doar câteva melodii cu muzică românească.
Sorin Alin Verincianu şi-ar fi încercat norocul şi la măicuţele de la Voroneţ, Dragomirna şi Probota, sunându-le pe stareţe şi spunându-le aceeaşi placă: are imagini care dacă vor fi făcute publice le vor pune într-o lumină proastă.

Mi-a spus că este de la un post de televiziune şi că are imagini cu câteva măicuţe de la mine, care au limbaj total neadecvat faţă de persoanele care vizitează mănăstirea. Voia cumva să mă determine să-l întreb cum să fac să nu dea imaginile de care vorbea. I-am spus că nu mă interesează şi că nu cred aşa ceva”, declara la vremea respectivă stareţa Mănăstirii Probota.

Verincianu a fost prins în flagrant în ianuarie 2008, în centrul municipiului Suceava, după ce a luat de la stareţa Mănăstirii Dragomirna 375 de lei, dându-i în schimb CD-ul cu imaginile scandaloase cu care încercase să o şantajeze, însă stareţa anunţase totul la poliţie. Evident, CD-ul era gol.

Despre isprăvile penale ale lui Verincianu se poate scrie o carte. La un moment dat, ar fi încercat să-l păcăleaască şi pe stareţerul unei mănăstiri de la Cluj. I-a spus că este redactor la Radio Trinitas şi vrea să-i ia un interviu. Contra cost, evident. Stareţelul s-a prins însă că ceva nu e în regulă şi a sunat la poliţie: „M-a mirat faptul că nu avea coerenţă, era foarte bâlbâit, aşa că m-am gândit că nu se poate să fie angajat la un post de radio”.

Sorin Alin Verincianu a comis multe escrocherii îmbrăcat în haine preoţeşti. Umbla pe la biserici şi mănăstiri şi cerea bani şi materiale pentru ridicarea unui lăcaş de cult.

Învăţase ritualurile bisericeşti la o mănăstire din Neamţ şi îşi făcuse rost de haine de călugăr, o biblie, o cruce şi o delegaţie falsificată emisă de un arhimandrit inexistent. Îşi luase şi un nume monahal, Verincianu Lavrenţie, şi aşa aduna bani de la credindioşi şi firme.

Printre victimele sale se numără şi trei taximetrişti suceveni, care l-au plimbat pe “preotul” Verincianu sute de kilometri prin judeţele Suceava şi Botoşani şi nu au văzut nici un leu. Falsul slujitor al Domnului a fost trimis în judecată în 2008 şi pentru că a înşelat o firmă din Bucureşti, de la care a achiziţionat diferite obiecte bisericeşti în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

De ce a fost condamnat din nou, pentru a 8-a oară

În dosarul de la Suceava, Sorin Alin Verincianu a fost condamnat pentru a 8-a oară la închisoare. Asta, după ce i-a luat în jur de 1250 de lei unui bărbat din Fălticeni, pe care l-a cunoscut la o biserică din localitate. I-a spus că este medic rezident, iar victima i-a mărturisit că are o fată care a intrat la Facultatea de la Medicină de la Iaşi. Verincianu s-a oferit să-i facă rost pentru fată de un instrument medical de care aceasta avea nevoie la cursuri şi să-i găsească şi o chirie mai bună la Iaşi.

În cele din urmă, fălticeneanul s-a prins că totul este o escrocherie, mai ales că a făcut verificări la Spitalul Judeţean Suceava şi a constatat că nu există nici un medic rezident cu numele cu care se recomanda Verincianu. Până la recenta condamnare, se arată în sentinţa judecătorilor suceveni, Verincianu a fost condamnat de nu mai puţin de şapte ori la pedeapsa închisorii, pentru multiple infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri şi uzurparea de calităţi oficiale.

Oricât a stat după gratii, nu s-a lecuit de escrocherii

Nu s-a realizat îndreptarea conduitei inculpatului, întrucât la câteva luni de la eliberarea condiționată şi-a reluat activitatea infracțională, comițând nenumărate fapte. Instanța observă că acțiunile inculpatului de inducere în eroare a victimelor au un caracter calificat, acesta dezvoltând prin multitudinea faptelor comise adevărate abilități, menite să inducă în eroare şi persoanele diligente”, se arată în sentința Judecătoriei Fălticeni, prin care a fost condamnat la trei ani de închisoare.

Ieri, la apelul făcut de către Verincianu, Curtea de Apel Suceava, i-a mai redus din pedeapsă, condamnându-l în final la doi ani de închisoare.

  A încercat să şantajeze un cântăreţ de muzică populară şi pe directorii spitalelor din Suceava şi Botoşani

  Printre cei pe care Sorin Alin Verincianu a încercat să-i şantajeze se numără şi un cântăreţ de muzică populară din zona Bucovinei, Alexandru Recolciuc. Acesta a primit un sms pe telefonul mobil: „Domnu’ Alex, sunt un reporter de la ziarul Monitorul şi avem poze şi filmări cu tine foarte compromiţătoare. Dacă nu vrei să ajungă mai departe în presă te costă”. La vremea respectivă, în 2008, Recolciuc a sunat la redacţia Monitorului de Suceava şi a povestit tot, iar unul dintre ziarişti l-a contactat pe escroc.

Verincianu: „Pentru mine ca şi reporter, la început de carieră, subiectul ăsta este aur. Eu dacă-l prezint acolo, în redacţie, am un comision foarte bun (…)”

Rep.: „Cei de la Monitorul de Suceava cât ţi-au promis că îţi dau?”

Verincianu: „400 de euro dacă le dau lor CD-ul. Şi eu am zis că pentru 400 de euro, plus salariul pe care îl am, mie îmi ajunge”, încerca botoşăneanul să negocieze preţul „imaginilor scandaloase”.

Câteva zile mai târziu, însă, avea să fie săltat de poliţie, după ce a şantajat-o pe stareţa de la Mănăstirea Dragomirna.

Escrocul din Dorohoi a încercat să-i escrocheze, tot în 2008, şi pe directorii Spitalului Judeţene din Suceava şi Botoşani. Directorului spitalului botoşănean i-a spus că se numeşte „Rosenberg”, este corespondent Pro Tv şi are imagini cu el când înjură angajaţii şi că dacă nu plăteşte acele înregistrări ajung în presă.

La Spitalul Sf. Ioan cel Nou Suceava, i-a trimis un mesaj directoarei de atunci spunându-i că deţine înregistrări video cu bucătărese care fură mâncarea bolnavilor şi cu câţiva colegi medici care vorbesc foarte urât despre ea.

“Doamna director vă pun acum plicul cu CD prin Ro Curier prin serviciul Fulger în 24 ore ajunge la destinaţie dar costă 425 RON şi lam pus cu plata la destinaţie. Vam dat mesaj pentru că am intrat în şedinţă. Mulţumesc dacă vreţi să îmi daţi mesaj cu răspunsul dacă e bine”. Nici unul dintre directori nu a căzut în plasa escrocului, care, câteva zile mai târziu, avea să fie prins în flagrant de poliţiştii din Suceava.

Sursa: Evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *