Prognoza meteo: Temperaturi sufocante pentru încă două săptămâni

caniculaValul de căldură care a pus stăpânire pe ţara noastră ne va mai da bătăi de cap pentru încă două săptămâni. În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor fi mai mari decât normele climatologice specifice perioadei şi se vor situa, în medie, între 28 de grade în ultima zi a lunii iulie şi 33…34 de grade în 29 iulie şi din nou între 2 şi 4 august. Pe arii restrânse, cel mai probabil în sudul regiunii, vor mai fi şi zile caniculare. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, media acestora se va situa, în general, peste 16 grade în ambele săptămâni ale intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în zilele de 27, 30, 31 iulie şi, din nou, în jurul datei de 4 august. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată.

PROGNOZA METEO BANAT

like facebookPână la sfârşitul lunii iulie vremea va fi călduroasă, caniculară în jurul datei de 29, iar media temperaturilor diurne se va situa în jurul valorii de 32 de grade. În prima decadă a lunii august valul de căldură se va intensifica şi va fi caniculă în aproape fiecare zi. Cel mai cald ar putea fi în primele zile ale lunii, când media temperaturilor maxime va fi de 35…37 de grade. În cursul nopţilor mediile termice vor fi în jur de 17 grade în primele 6 zile, apoi vor creşte cu
2…3 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată la începutul intervalului, în jurul datei de 30 iulie şi, din nou, în intervalul 4 – 6 august.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

În cele două săptămâni de prognoză temperaturile vor fi, în general, peste mediile climatologice specifice acestei perioade. În primele zile vremea se va încălzi, astfel încât temperaturile maxime vor creşte de la valori de aproximativ 29 de grade, până la 34…35 de grade în data de 29 iulie. În următoarele două zile se va resimţi o uşoară răcorire a vremii, dar apoi un nou val de căldură se va resimţi, începând cu data de 1 august. Prin urmare, vremea va deveni călduroasă, iar în unele zile chiar caniculară, cu medii ale temperaturilor maxime de 34…35 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul valorii de 16 grade până în data de 1 august, apoi va creşte până la 18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima zi, în data de 30 iulie şi, din nou, în perioada 4 – 5 august. În rest, doar cu totul izolat se pot semnala ploi de scurtă durată.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Vremea va fi, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă a anului, izolat caniculară după-amiaza, în special în partea de sud-vest a regiunii şi mai ales în jurul datei de 29 iulie şi în intervalul 2 – 4 august, când media valorilor termice diurne va fi de 32…34 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 13 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori între 3 şi 6 august.

Vor fi averse pe arii extinse în zilele de 27, 30 şi 31 iulie, precum şi în jurul datei de 4 august, când aceste pot fi mai însemnate cantitativ.

PROGNOZA METEO MARAMUREŞ

Mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse între 28 şi 30 de grade în ultimele zile ale lunii iulie şi se vor situa în jurul valorii de 32 de grade în prima decadă a lunii august, când vremea va fi în general călduroasă, posibil, în unele zile, izolat chiar caniculară. Temperaturile minime vor fi în scădere până în dimineaţa zilei de 1 august, când se vor situa, în medie, în jurul valorii de 13 grade, apoi regimul termic nocturn va marca o creştere, astfel încât, pe 3 august, media minimelor va fi de 17 grade. După această dată, valorile termice nocturne nu vor mai avea variaţii semnificative.

Manifestările de instabilitate atmosferică vor fi mai frecvente în prima zi a intervalului, în jurul datei de 30 iulie şi în perioada 4 – 6 august.

PROGNOZA METEO DOBROGEA

Până spre sfârşitul lunii iulie vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, mai ales în vestul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 32 şi 34 de grade. Pe 1 august va avea loc o uşoară scădere a regimului termic, iar media maximelor diurne va fi de aproximativ 30 de grade, apoi va creşte din nou, iar în intervalul 3 – 9 august va fi de 31…32 de grade. Pe parcursul nopţilor temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, iar la
începutul intervalului media minimelor nocturne nu va scădea sub 22 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi exterm de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

PROGNOZA METEO MUNTENIA

Vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului, iar până pe 30 iulie va fi caniculară mai ales în zona de de câmpie a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge aproximativ 36 de grade. În jurul date de 1 august regimul termic va marca o uşoară scădere şi se va caracteriza prin valori medii de 32..33 de grade, pentru ca apoi să crească din nou, spre 36 de grade pe data de 3 august. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, temperaturile diurne nu vor mai avea variaţii semnificative şi se vor situa în jurul valorii medii de 34 de grade. Mediile temperaturilor minime va fi de 19…20 de grade în ultimele nopţi ale lunii iulie, iar în a doua săptămână de prognoză vor marca o uşoară scădere, spre 18 grade la sfârşitul intervalului.

Ploi de scurtă durată se vor semnala local în jurul date de 31 iulie, în timp ce în restul intervalului averse în general slabe cantitativ vor fi posibile izolat, cel mai probabil în jurul datei de 4 iulie.

PROGNOZA METEO OLTENIA

Vremea va fi caniculară până la sfârşitul lunii iulie, cu temperaturi medii diurne de 34…36 de grade. În jurul datei de 1 august temperaturile vor scădea uşor, spre o valoare medie de aproximativ 33 de grade, pentru ca apoi să crească din nou, spre 36 de grade, în medie, pe 3 şi 4 august, când va fi din nou caniculă pe arii extinse. Ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, mediile temperaturilor maxime vor fi de 33…34 grade, fără variaţii semnificative. Nopţile vor fi caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa, în medie, între 18 şi 20 de
grade.

Vor fi averse la nivel local în zilele de 27, 30, 31 iulie, din nou în jurul datei de 4 august, iar în restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurtă durată, slabe cantitativ.

PROGNOZA METEO LA MUNTE

Vremea se va menţine caldă în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, fiind estimate valori maxime, în medie, între 21 şi 23 de grade în prima săptămână de prognoză. În a doua săptămână regimul termic diurn se va menţine constant şi se va caracteriza prin temperaturi ce se vor situa, în medie, în jurul valorii de 24 de grade. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 şi 13 grade până la sfârşitul lunii iulie, iar în prima decadă din august vor fi minime nocturne de aproximativ 14 grade, în medie.

Se vor semnala averse pe arii mai extinse pe 26, 27, 30 şi 31 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză în fiecare zi sunt posibile ploi de scurtă durată, dar numai pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

Sursa: RomâniaTV.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *