Nereguli găsite de Corpul de control al președintelui CJ în controlul efectuat la Spitalul Județean

Spitalul JudeteanPreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, a declarat, luni, că verificarea la Spitalul Județean s-a finalizat, iar Corpul de control a constatat mai multe nereguli la contractul derulat între Spitalul Județean și firma Sanomed, cea care a preluat în 2010 laboratorul de analize medicale. El spune că nereguli apar  la modul cum a fost încheiat contractul și cum s-a derulat acesta.

like facebookAm solicitat și un punct de vedere al direcției juridice, după care înaintez raportul cu propuneri celor de la spital ca să ia măsuri în consecință. Spitalul a fost pus într-o situație nefavorabilă, pentru că acolo a fost un gen de asociere cu niște cote de participare. Cert este că acolo se constată niște nereguli”, a spus Sorescu, care a adăugat că persoanele care se fac vinovate de încheierea acestui contract vor fi trase la răspundere.

Controlul a fost realizat la dispoziția președintelui CJ, după ce unitatea spitalicească a fost acționată în judecată de Sanomed și care cere 2,5 milioane lei pentru contravaloarea serviciilor paraclinice de laborator, conform contractului de asociațiune investițională, încheiat la data de 11 ianuarie 2010. La suma respectivă se adaugă penalități de 0,1% pe zi, în sumă totală de peste 4 milioane lei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *