Concursul de reportaje video „Botoșani, orașul meu drag” a luat startul. Copiii au primit subiectele și s-au constituit în echipe!

concurs-6A doua ediție a concursului de reportaje video „Botoșani, orașul meu drag”, singura competiție în domeniul jurnalismului din Botoșani, a luat startul în cursul zilei de miercuri, 15 iulie, cu prima activitate respectiv „Constituirea echipelor și alegerea subiectelor”. Copiii-reporteri ai ziarului Buzz, singura publicație scrisă de copii și adolescenți din Botoșani, s-au adunat în număr de 16, astăzi, la sediul redacției lor, cu mari emoții. Și-au ales co-echipierii și subiectele pe care le vor transforma în adevărate povești de reportaj.

Potrivit coordonatorului cursului de jurnalism Micii reporteri, Ioana Matfeev, sunt în total 8 echipe, din fiecare echipă făcând parte câte 2 sau 3 copii. Concursul se desfășoară pe două secțiuni, Buzz și respectiv Junior. La secțiunea Buzz participă copii cu vârste peste 11 ani care luptă pentru premiile puse în joc, respectiv 500 lei – locul I, 300 -locul II, 200 – locul III și 2 mențiuni, fiecare a câte 50 lei.  La secțiunea Junior participă copii cu vârste între 9 și 11 ani, ei având ca scop realizarea unui interviu cu unul dintre protagoniștii reportajelor realizate de echipele de la secțiunea Buzz. Copiii de la secțiunea mai mică de vîrstă vor câștiga diplome, medalii și cărți.

concurs-1Subiectele care au fost trase la sorți la secțiunea Buzz sunt variate și foarte interesante, având ca scop promovarea orașului Botoșani: Botoșani, orașul domnițelor, Colectarea, încotro?, Copilărie trăită în cântec, Clădirile vechi, simbolul orașului, Beciurile din centrul istoric, Jurnalism la vârste fragede, Botoșani, oraș în Europa, Școli europene.

Spre deosebire de anul trecut, interesul față de competiția organizată de Asociația Buzzmedia, cu sprijinul financiar al Primăriei Botoșani, în cadrul proiectului Atelierele Buzz-jurnalism pentru copii și adolescenți- a crescut considerabil. Dacă anul trecut erau doar echipe, anul acesta, numărul echipelor înscrise în concurs s-a ridicat la 8.

La activitatea de miercuri a participat și Radu Căjvăneanu de la Centrul Europe Direct Botoșani, care a anunțat deja ca va stimula fondul de premiere pentru echipele care vor realiza subiectele cu tematică europeană.

Lucrările copiilor vor fi evaluate și de un juriu din care vor face parte pe lângă coordonatorul cercului de jurnalism, Ioana Matfeev, și reporterul TeleM Botoșani, Simina Apalaghie, specialistul în comunicare Cristina Miron și doi dintre reporterii ziarului Buzz, neimplicați în concurs.

Perioada următoare va fi una foarte bogată în activitate pentru micii reporteri ai orașului, ei având două săptămâni la dispoziție pentru a-și realiza reportajele și doar o saptămână pentru efectuarea montajelor efective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *