Un om de afaceri botoşănean, scos din închisoare în baza unei decizii a Curţii Constituţionale

penitenciarul botosani Un om de afaceri din Botoșani a ieşit din închisoare datorită unei decizii a Curţii Constituţionale. Ioan Bogdan Găitan fusese condamnat, în aprilie, la un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, respectiv neplata impozitelor cu reţinere la sursă.

like facebookÎn baza deciziei Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţională a pedepsei cu închisoare a faptei de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, a impozitelor cu reţinere la sursă, avocatul său a solicitat punerea în libertate. Judecătorii au admis cererea şi omul de afaceri este liber.

Iniţial, în dosarul de evaziune fiscală fusese condamnat şi tatăl său, Mircea Găitan, la şase luni de închisoare. Cei doi sunt acuzaţi că în calitate de administratori ai două societăţi comerciale, Brutăria Frumuşica SRl şi Moara Frumuşica SRL, în perioada ianuarie 2009–noiembrie 2011 au reținut și nu au virat, cu intenție, în cel mult 30 de zile de la scadență, suma totală de peste 99.800 lei, reprezentând impozite și contribuții cu reținere la sursă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *