Gospodărie incendiată din joacă de un copil

incendiu 003Gospodăria unei familii din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albeşti, a fost  incendiată din joacă de un copil. S-a întâmplat în dimineaţa zilei de 6 iulie. Incendiul a cuprins într-un timp foarte scurt depozitul de furaje, adăpostul de animale şi o bucătărie de vară. Speriat că şi-ar putea pierde întreaga agoniseală în flăcări, proprietarul a solicitat sprijinul pompierilor. Apelul de ajutor a fost înregistrat puţin înainte de ora 11.00. La faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu o autospecială cu apă şi spumă, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comună. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 16 pompieri militari şi voluntari, aproape trei ore.

like facebookFlăcările au distrus o parte din bucătăria de vară, adăpostul de animale, peste  10 tone de furaje şi două căruţe. În incendiu au murit cinci oi şi un viţel care erau în grajdul de animale. Pagubele au fost estimate la cca. 80.000 de lei

S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 80.000 lei.

I.S.U. Botoşani recomandă locuitorilor judeţului să-şi supravegheze copiii în permanenţă şi să nu lase la îndemâna lor mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *