Directorul Urban Serv, furat la cântar în Piața mare. Vezi ce măsuri a dispus!

simion drelciuc 001
Simion Drelciuc

Un comerciant din Piața Mare l-a înșelat la cântar pe directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, societate care administrează piețele din municipiu. Șeful Urban Serv a cumpărat un kilogram de cireșe și a fost înșelat la cântar cu 220 grame. El spune că cantitatea nu este mare, însă comerciantul are de câștigat dacă își păcălește toți clienții. Vânzătorul s-a ales doar cu un avertisment, însă reprezentanții Urban Serv anunță măsuri pentru comercianții din piețe.

Avea cântarul aranjat pe o cutie de carton, într-o poziție precară și l-am întrebat dacă cântarul arată cantitatea corectă. Mi-a spus că da, iar când am cântărit la cântarul consumatorului diferența era de 220 grame minus. Cântarul avea verificarea metrologică, dar i-am spus că este pentru ultima dată când folosește cântarul în asemenea condiții”, a spus Drelciuc.

like facebookReprezentanții Urban Serv vor face controale în cele două piețe din municipiu, iar comercianții prinși că fură la cântar nu vor mai fi primiți în piață timp de o săptămână.

Am dat o dispoziție, care urmează să fie aprobată și în ședința de Consiliu Local de miercuri, prin care cel care este prins cu cântarul neverificat metrologic are două variante: ori își ia cântar de la Urban Serv, dar cu un tarif de 50 de lei pe zi ca să îl usture, față de 1,7 lei cât este acum, ori o săptămână nu este primit în piață, i se anulează rezervarea. Asta înseamnă că înșeală consumatorul”, a spus Drelciuc.

De asemenea, comercianții vor fi obligați să pună cântarele pe masă, la vedere, și să fie prevăzute cu dublu afișaj, astfel încât și comercianții și consumatorii să vadă marfa cântărită.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *