FOTO Morminte profanate într-un cimitir din Botoşani. Cruci și monumente funerare distruse

morminte profonate tulbureni botosani4Mai multe monumente funerare dintr-un cimitir din municipiul Botoșani au fost distruse, săptămâna trecută, de indivizi încă necunoscuți. Este vorba de câteva cruci și monumentele funerare aflate în cimitirul din cartierul Tulbureni, care au fost vandalizate.

Una dintre ipoteze este aceea că distrugerile ar fi fost provocate de mai mulți romi care s-au luat la bătaie într-un club țigănesc din zonă și și-au continuat bătaia în cimitir.

like facebookAm găsit crucea ruptă și se aude că niște țigani s-au luat la bătaie și au distrus totul”, spune unul dintre localnici.

morminte profonate tulbureni botosani4În schimb, preotul Ovidiu Mărgineanu de la Biserica Sfântul Mina din Tulbureni are și el mai multe variante în ceea ce priveşte profanarea.

Prima dintre ele ar fi că mai mulţi cetăţeni s-au dus la cules vişine din copacii crescuţi din cimitir şi au rupt crengile pe care le-au aruncat pe morminte, distrugând astfel locurile de veci. O a doua variantă auzită de paroh ar fi că între mai multe familii ar fi izbucnit un scandal, iar din răzbunare şi-au distrus mormintele.

morminte profonate tulbureni botosani4„Eu nu am nici o putere privind ceea ce se întâmplă în cimitir pentru că printr-o hotărâre de consiliu a fost dat aiurea. Nu este cimitirul bisericii, nici domeniul public. Unica mea autoritatea priveşte predicele religioase care le fac acolo. Cei care s-au dus acolo au încercat să culeagă vişinii şi ei nu respectă nimic, nu au nici un Dumnezeu. Au vandalizat tot. Ei şi-au urmărit propriul scop, să facă un ban să aibă de mâncat şi băut. Poliţiştii au venit la faţa locului şi au constat. În zonă există şi o duşmănie între mai multe familii, în 21 de ani de preoţie ce mi-au auzit urechile. Am auzit şi varianta unei bătăi ce a fost pornită de la un bar din apropiere, unde se adună cetăţenii de etnie romă”, a declarat Ovidiu Mărginean, preot paroh.

Oficialii Poliției susțin că nu au înregistrat niciun dosar privind profanarea mormintelor din Tulbureni.

morminte profonate tulbureni botosani3

morminte profonate tulbureni botosani4

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *