Scandal într-o familie aplanat de jandarmi. Un tânăr și-a băgat tatăl în spital

Masina Jandarmerie si jandarmiUn echipaj de jandarmi s-a deplasat, duminică noapte, în urma unui apel 112 pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani, unde o femeie reclama producerea unui scandal în familie.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit faptul că un tânăr de 23 de ani și-a lovit tatăl în cap cu un obiect contondent, provocându-i o hemoragie.

Tatăl agresorului a fost transportat cu o ambulanță la U.P.U. a Spitalului Mavromati, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Agresorul a fost condus la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, unde i s-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violenţă în familie“.

like facebookConform prevederilor articolului 199 din Codul Penal, în cazul săvârșirii infracțiunii de ,,lovire sau alte violențe”, îndreptată împotriva unui membru al familiei, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime, pedeapsa crescând de la 2 ani, la 2 ani și 6 luni de închisoare.

În cazul în care este afectată sănătatea unui membru al familiei, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, maximul pedepsei crește de la 5 ani, la 6 ani și 3 luni de închisoare, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *