Seara a doua a Festivalului Seri Melancolice Eminesciene cu un show total al lui Daniel Iancu. Vezi ce concurenți l-au impresionat pe președintele juriului!

 

daniel iancuDeliciul celei de-a doua seri a Festivalului Național de Muzică Folk Seri Melancolice Eminesciene a fost dat cu siguranță de recitalul cunoscutului artist, Daniel Iancu.

Piesele ironice la adresa clasei politice, la adresa societății în general au smuls ropote de aplauze și bucuria publicului prezenta la amfiteatrul din aer liber al Memorialului Ipotești unde a avut loc evenimentul. Nu a lipsit cântecul care l-a făcut celebru pe artist „Vine valu îmi ia calu” cu care Daniel Iancu ar fi dorit să-și încheie recitalul.

like facebookPublicul a cerut însă insistent melodia „Muri-ți-ar capra” pe care a cântat-o la final după aplauze furtunoase care au încheiat recitalul programat inițial de artist. „Aveți un Doruț pe aici de vreți piesa asta așa mult?” a întrebat artistuil cu referire la versurile piesei care trimit la un oarecare Doruț înavuțit pe care toți îl invidiază. Și „Wrong password” sau mai noua lui piesa „Patria” au fost la fel de bine primite de publicul prezent.

Versurile haioase, desprinse din Miruna Buza a fost remarcata de catre presedintele juriuluirealitatea trăită de fiecare din noi, cântate cu poftă și multă dăruire de artist au destins mult atmosfera din zona amfiteatrului.

Înaintea recitalului lui Daniel Iancu, s-a desfășurat a doua zi de concurs, dedicat Secțiunii Grupuri. Au fost 18 grupuri, atât din Botoșani și Dorohoi, cât și din Vaslui, București, Cluj-Napoca etc. Grupul din Vaslui, Cristal, a dat culoare concursului, toți purtând pe scenă ia românească.

Omul de radio, Mihai Cosmin Popescu, președintele juriului, a spus despre ediția de anul acesta:

„A fost un concurs foarte bun, a fost ediția cu numărul 6, am fost la toate cele 6 ediții în juriu, spre bucuria mea. Au fost foarte mulți concurenți mai ales la Individual și, dacă la început ne temeam că vom avea prea mult de audiat și că preselecția nu a fost făcută la timp, în final vreau să vă spun că am o impresie excelentă. De la un an la altul, acest festival continuă să fie în creștere”.  

Acesta a remarcat și cîteva nume prezente în festival. „Au fost mai mulți concurenți care mi-au atras atenția mai ales la Individual. Lucrurile foarte bune în regulamentul festivalului sunt limita de vârstă care este 30 de ani, copiii sunt încurajați să DSCN9367cânte, de mici, la chitară. A văzut grupuri foarte bune cum ar fi grupul din Zărnești, Neamț, cu doi concurenți foarte buni. Din Botoșani și din Dorohoi foarte buni concurenții, sunt foarte bine îndrumați copiii din Dorohoi de la domnul profesor Liviu Ciulei, i-am spus-o și personal și -l felicit și pe această cale. Dar și în Botoșani există o școală de chitară foarte bună.Au fost și la grupuri câteva voci care m-au impresionat. A fost de exemplu o concurentă blondă, frumoasă, Miruna Buză (a cantat în trupa Sinestezia-n.n), cred că am văzut-o și anul trecut, mai mult ca sigur. Are o voce foarte bună, care a evoluat foarte bine, și ei și unei soliste din Dorohoi, îmi scapă numele acum, ambelor le prevăd un viitor foarte bun”, conchis Mihai Cosmin Popescu.

Festivalul Seri Melancolice Eminesciene continuă, duminică, la restaurant Legenda, cu seara de gală. Recitalul este asigurat de cantautorul Dinu Olărașu.

Evenimentul este organizat de Asociatia Arlechin, Asociatia Organizatorilor de Evenimente, Primaria Botosani, Primaria Saveni, Memorialul Ipotesti, Consiliul judetean prin Centrul de Creatie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *