Actual şi fost primar trimişi în judecată de DNA pentru acte de corupţie. Au încasat miliarde pe baza unor documente false

primar genericUn actual primar al unei comune din judeţul Botoşani şi fostul primar au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru fapte de corupţie. Ambii sunt acuzaţi de folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false inexacte, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri.

like facebookEste vorba despre despre primarul comunei Cristeşti Ioan Aciobăniţei şi fostul primar Vasile Mihalache, actual consilier local. Cei doi au depus la APIA documente pentru primirea subvenţiei pe păşunea comunală, 591,38 ha, în condiţiile în care deja încasau de la cetăţenii din comună taxa de păşunat.

Anchetatorii spun că în condiţiile în care încasau taxa de păşunat nu mai aveau voie să solicite subvenţie, însă ambii aleşi locali au declarat în fals pe propria răspunde la APIA pentru a primi 224.420 de lei pentru campaniile din 2007 şi 2008. Au încercat şi în 2009, însă APIA a respins dosarul.

Cei doi au fost trimişi în judecată, joi, iar dosarul urmează a fi soluţionat de judecătorii Tribunalului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *