Fost viceprimar al Botoşaniului acuzat de conflict de interese de inspectorii ANI

consiliul local botosaniUn fost viceprimar al municipiului Botoşani a ajuns să fie acuzat de conflict de interese, după ce anterior fusese găsit în incompatbilitate.

like facebookPotrivit inspectorilor Agenţiei Naţionale de Integritate, în perioada mandatului 2008 – 2012, Cătălin Alexa, în calitate de viceprimar și președinte cu drept de vot în cadrul Comisiei de evaluare a ofertelor privind Proiectul „Asistență Tehnică pentru supervizarea lucrărilor-sursă și rețele” pentru implementarea Proiectului „Reabilitatea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Botoșani pentru perioada 2009-2028, în scopul confirmării la legislația de mediu și creșterii viceprimarul Catalin Alexaeficienței energetice”, a semnat și a participat la luarea deciziei de atribuire în anul 2011 a contractului de servicii încheiat între Primăria Municipiului Botoșani și S.C. INGINER CONSULTANT S.R.L. Scheia (societate comercială care are ca subcontractant nedeclarant în cadrul contractului de supervizare a lucrărilor pe S.C. EDIFICO S.R.L. – societate la care persoana evaluată și fratele acestuia dețin calitatea de asociat și funcția de administrator).

Folosul material de care a beneficiat ALEXA CĂTĂLIN – VIRGIL în comun cu fratele său, în calitate de asociați și administratori ai S.C. EDIFICO S.R.L., este de aproximativ 142.115,32 Lei.

„Menționăm faptul că, la data de 26 iunie 2015, Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat în cazul lui ALEXA CĂTĂLIN – VIRGIL și existenţa stării de incompatibilitate, ca urmare a exercitării simultane de funcții”, se arată în comunicatul ANI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *