VIDEO&FOTO Zeci de tineri botoşăneni săltaţi de acasă de mascaţi

mascati politie tineri etnobotanice2Mascaţii poliţiei au efectuat zeci de percheziţii sub coordonarea procurorilor DIICOT pentru destructurarea unei reţele de contrabandişti cu etnobotanice.

Percheziţiile, 23 la număr,  au fost efectuate în Botoşani, Suceava şi Iaşi. În municipiul Botoşani mai mulţi tineri ce locuiesc în zona Colegiului Gheorghe Asachi au fost săltaţi de mascaţi şi duşi la audieri la sediul DIICOT. Mulţi dintre aceştia sunt consumatori şi cel mai probabil vor vi martori în dosar, însă de obicei sunt sancţionaţi pentru consum.

În total 75 de persoane vor fi aduse la audieri.

„Începând cu anul 2013 procurorii DIICOT Botoşani împreună cu lucrătorii de poliţie au desfăşurat activităţi operative şi de cercetare penală complexă în cadrul dosarului penal. Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat faptul că începând cu anul 2013 pe raza judeţului Botoşani au fost puse bazele unei grupări infracţionale organizate care a acţionat, fără întrerupere, până în anul 2015 desfăşurând activităţi de procurare transport ambalare distribuţia şi vânzarea fără drept de droguri de mare risc şi de produse susceptibile de a avea efect psihoactive. Gruparea a obţinut  importante  foloase materiale fără a ţine cont de efectul nociv asupra sănătăţii consumatorilor. În cursul urmării penale au fost identificate pe raza municipiului Botoşani paliere de organizare şi coordonare a activităţilor ilicite şi paliere de execuţie la două grupări infracţionale interconectate. În cadrul dosarului sunt cercetate peste 40 de persoane în calitate de suspecţi, iar în cursul acestei zile urmează a fi audiate ca suspecţi şi martori peste 75 de persoane pentru definitivarea cercetărilor. S-au efectuat un număr de 23 de percheziţii domiciliare.  O parte din droguri s-a stabilit ca fiind importate şi urmează ca în cursul cercetărilor să stabilim concret modul de procurrare. Drogurile erau distribuite pe stradă, în mod ambulant, către diverşi consumatori”, a declarat Lăcrămioara Balica, procuror DIICOT.

mascati politie tineri etnobotanice1mascati politie tineri etnobotanicemascati politie iesind din bloc botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *