Urmărire de şase kilometri a poliţiei după un şofer care nu a oprit la semnalele oamenilor legii

urmarire politieO urmărire de aproape şase kilometri cu maşina poliţiei s-a terminat prost pentru un tânăr şofer. R.M., de 21 de ani, are permisul de un an şi conducea un autoturism prin localitatea Orăşeni Deal, iar un echipaj de poliţie i-a făcut semn să oprească.

like facebook Tânărul a ignorat semnalul şi a apăsat pedala de acceleraţie, iar poliţiştii s-au pornit după el. A fost ajuns în localitatea Schit Orăşeni. După ce l-au prins oamenii legii au aflat şi motivul pentru care acesta nu era oprit, era băut. În urma testătării cu apartul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea s-a mai stabilit că numerele provizorii ale maşinii erau expirate. Pentru toate acestea poliţiştii au deschis un dosar penal.

„În cauză au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, se arată într-un comunicat al IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *