Oamenii de afaceri botoşăneni s-au plâns de problemele pe care le întâmpină unui europarlamentar

maria grapini oameni de afaceri.1jpgOamenii de afaceri botoşăneni din sectorul IMM-urilor s-au întâlnit, sâmbătă, cu un europarlamentar pentru a-şi expune problemele. Este vorba despre o vizită a europarlamentarului Maria Grapini.
La intalnire oamenii de afaceri au subliniat problemele cu care se confrunta:legislatie interpretabila,frecventa mare de schimbare a legislatiei,costuri birocratice mari.

Au ridicat deasemenea lipsa fortei de munca calificate pe de o parte si lipsa locurilor de munca pentru tineri pe de alta parte ;aceasta situatie existand de multi ani,din cauza necorelarii cererii din economia reala cu cifrele existente de scolarizare pe tipuri de meserii .Deasemenea oamenii de afaceri au sesizat existenta unor abuzuri in efectuarea controalelor de catre unii angajati din institutiile statului.
Europarlamentarul Maria Grapini a precizat in cadrul intalnirii ca exista un deficit de informare a cetatenilor in general si a mediului de afaceri.Exista deasemenea o ineficienta acumulata in institutiilor maria grapini oameni de afaceripublice din cauza slabei salarizari a angajatilor din sistemul public si a slabei pregatiri profesionale a unor angajati.
Maria Grapini a precizat ca este nevoie de cresterea a increderii in asocierea profesionala pentru sustinerea intereselor specifice fiecarui domeniu de activitate.
Ca europarlamentar Maria Grapini sustine ca ,europarlamentarii au si obligatia morala de a transmite mediului de afaceri ,cetatenilor informatiile legate de legislatia europeana si impactul ei asupra Romaniei.De aceea si-a exprimat intentia de a avea si in Botosani un cabinet de europarlamentar pentru transmiterea informatiilor specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *