Vezi care este secretul mediei de 10 la Evaluarea Naţională!

diana evaluare nationalaAbsolvenţii de clasa a VIII a din judeţul Botoşani, au trecut prin focul primului examen adevărat din viaţa lor. Majoritatea l-au trecut cu bine şi au obţinut note care îi vor ajuta să spere la un loc într-un liceu. Sunt însă şi cei care au excelat. Este vorba de şase copii care au luat 10 pe linie la Evaluarea Naţională. Unul dintre aceştia este Diana Popa de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” o adevărată fabrică de performeri în nordul Moldovei. Diana a fost de acord să ne dezvălui secretul unui 10 perfect la Capacitate în anul 2015.   Rezultate Evaluare Naţională 2015 Botoşani.

”Muncă, muncă şi iar muncă” Diana Popa, elevă de clasa a VIII a la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” din Botoşani, s-a prezentat alături de ceilalţi 4101 absolvenţi de opt clase din judeţul Botoşani la Evaluarea Naţională. Nu şi-a pus problema care din cele două materii este mai grea. S-a pregătit intens încă din clasa a V a, a fost atentă la ore, spune şi a fost silitoare.

A rezolvat toate subiectele şi la sfârşit a primit rezultatele. La ambele probe de concurs în dreptul numelui, apărea nota maximă, nota 10. Culmea Diana, nu este foarte mirată şi nici exaltată de acest rezultat. Deşi are numai 14 ani, pur şi simplu s-a pregătit metodic, ca un sportiv de performanţă pentru el. Cât despre secretul reuşitei, Diana, ne povesteşte că de fapt este o reţetă simplă.

liceul eminescu”Secretul constă în muncă asiduă. Muncă, muncă şi iar muncă. Părinţii spun mereu ca munca este calea spre succes. Acum am realizat ca acesta este cruntul adevăr. Am lucrat foarte mult pentru această notă perfectă.”, a precizat Diana Popa.

Cu toate acestea Diana spune că a fost şi o doză de hazard, doar la proba de Limba şi Literatura Română. ”La română, mereu se pune problema de subiectivism. La fel de bine, un copil care a rezolvat tot subiectul IA, respectiv IIA corect, poate lua 10 sau 7,60. Totul depinde de ce vrea profesorul sa vadă scris pe foaie.”, adaugă Diana. Totodată, eleva de 10 de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”, spune că proba la care cei mai mulţi elevi susţin că au avut multe probleme, la matematică, lucrurile de fapt au stat mult mai simplu.

  ”La matematică examenul a fost simplu, însă a necesitat multă atenţie.”, susţine adolescenta. Diana Popa va continua la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu„ la profilul de matematică-informatică. Ceilalţi elevi de 10 din Botoşani sunt Adrei Cristina de la Şcoala numărul 7 Botoşani, Cosmin Holcan de la Şcoala numărul 17 Botoşani, Pârnău Magdalena de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu” Botoşani, Mădălina Nicoleta Ştefanov de la Şcoala Gimnazială ”Elena Rareş” Botoşani şi Andrei Anghel de la Şcoala Gimnalială ”Mihail Kogălniceanu” din Dorohoi.    Rezultate Evaluare Naţională 2015. Matematica le-a dat dureri de cap elevilor din Botoşani

În general elevii botoşăneni s-au descurcat la prima probă la Limba şi Literatura Română, acolo unde a fost înregistrată o promovabilitate de 87,37%. Majoritatea notelor au variat între 7 şi 8,33.  La a doua probă, mai precis la matematică, şcolarii din Botoşani care au terminat 8 clase, au dat de greu.

”La matematică a fost cel mai greu. La română s-a descurcat toată lumea, dar la matematică subiectele au avut capcane”, a precizat un elev de la Şcoala numărul 17, venit cu încă doi colegi să-şi vadă notele. Cu toate că promovabilitate la matematică este acceptabilă adică 71,54 %, notele sunt destul de mici. Majoritatea şcolarilor au reuşit să treacă examenul la matematică cu note variind între 5 şi 6.

Citeste mai mult: adev.ro/nqk9rt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *