Concert folk dedicat zilei drapelului la Botoșani

stefaniaZeci de botoșăneni au sărbătorit ziua drapelului cu muzică folk adusă de trupa Orizont 77 și simpatica adolescentă Ștefania Iacob. Concertul a avut ca scop tocmai sărbătorirea acestei zile, motiv pentru care mesele rezervate pentru concert din incinta restauratului Taverna Bella Napoli au fost accesorizate cu stegulețe tricolor.

Însăși Ștefania s-a îmbracăt ca atare, purtând o rochiță albă, foarte elegantă și foarte scurtă, cu un brâu, o brățară și alte accesorii, toate în culorile drapelului național. Ținuta potrivită serii create de asociația fairplay condusă de poetul Sorin Poclitaru a fost asortată cu  o pereche de pantofi galbeni deosebiți.

Ștefania, acum elevă la Liceul de Artă Ștefan Luchian, în clasa a XI-a, a cântat în recitalul ei atât piese de pe albumul lansat anul trecut, cât și melodii mai cunoscute de la folkiști celebri ca Și totuși vine toamna, Haide mamă, haide tată, Noaptea Marii Beții.

Spre finalul recitalului tânăra și-a anunțat intenția lansării unui nou album chiar anul viitor și a cîntat chiar o piesăorizont77 care va figura pe viitorul material discografic, bine primită de publicul prezent.

Concertul susținut de Ștefania Iacob a fost încadrat de două reprize muzicale foarte dinamice și cu foarte multă priză la public, susținute de grupul Orizont 77 de la Baia Mare.

Cei doi, Valentin Moldoveanu și Ghiță Danciu, care formează grupul, au cântat atât piese proprii, dar și lansate de diverși artiști la celebrul Cenaclul Flacăra. Marile hituri, în principal melodii cu iz patriotic, spre a defini mai mult și mai bine seara dedicată drapelului au creat o atmosferă incendiară, publicul nemailăsându-i să plece de pe scenă pe cei doi artiști.

La spectacolul care s-a încheiat spre miezul nopții a fost prezent și poetul Sorin Poclitaru, acesta având rolul de gazdă. A și recitat câteva creații proprii, unele chiar cu tentă politică, ironii directe către actuala putere. Multe din piesele serii au fost cântate pe versurile poetului-amfitrion. De altfel, între Ștefania Iacob și Sorin Poclitaru există o colaborare mai veche, iar acum aceasta este susținută puternic de asociația condusă de poetul de la Gura Humorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *