Facilităţile acordate de Primăria Botoşani agenţilor economice au generat venituri suplimentare la bugetul local

Directia de Impozite si Taxe Locale - Primaria BotosaniFacilităţile acordate de Primăria Botoşani agenţilor economice din municipiu au generat venituri suplimentare la bugetul local, potrivit datelor centralizate de Executiv.

Bonificaţia de 10% acordată în premieră persoanelor juridice care şi-au plătit, până la 31 martie, integral taxele şi impozitele pe întreg anul 2015 a adus o creştere a încasărilor efective la bugetul local cu 995.977 lei, faţă de anul precedent, la impozitul pe clădiri, cu 149.680 de lei la impozitul pe teren şi 237.966 lei la impozitul pe mijloacele de transport.

like facebookNivelul bonificaţiilor acordate agenţilor economici a fost de 426.700 lei, asta reprezentând suma neîncasată la bugetul local.

Faţă de estimarea făcută în perioada de dezbatere a bugetului local pentru anul 2015, din bonificaţii acordate persoanelor juridice influenţa asupra veniturilor este mai mică cu 52.300 lei”, se arată într-o situaţie întocmită de municipalitate.

Municipalitatea a prevăzut, în bugetul pe acest an, şi o reducere de la 1,4% la 1,3% a cotei de calcul a impozitului pe clădiri la persoanele juridice. Măsura a avut o influenţă în bugetul local de 809.966 lei faţă de influenţa estimată de 800.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *