Expert cadastral, condamnat pentru evaziune fiscală

expert cadastruUn expert cadastral din  Botoşani, care a fost acuzat de evaziune fiscală şi înşelăciune, după ce timp de aproape patru ani a încasat de la nişte clienţi bani fără a tăia chitanţe, dar şi fără a executa lucrările, a fost condamnat, vineri, la un an de închisoare cu suspendare.

Magistrații Tribunalului Botoșani au decis ca Iulian Gabriel Bârlădeanu, în vârstă de 41 de ani, să achite daune în valoare de peste 35.000 de lei, sumă reprezentând impozit pe venit pentru perioada 2005- 2009, la care s-au adăugat dobânzi şi penalităţi.

În perioada 2005- 2009, Bârlădeanu, care avea propriul birou de cadastru, geodezie şi cartografie şi activa ca persoană fizică autorizată, ar fi încasat diferite sume de bani de la mai multe persoane fizice din judeţul Botoşani în vederea efectuării unor lucrări de cadastru, însă nu a realizat documentele, iar oamenii l-au reclamat.

like facebookUlterior, anchetatorii au stabilit că el nu a emis chitanţe, prejudiciind statul cu 68.948 de lei. Acum el este acuzat de evaziune fiscală prin ascunderea sursei impozabile, dar şi de înşelăciune faţă de 16 persoane care sunt victime şi care s-au constituit părţi civile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *