Procesiune pentru ploaie pe străzile din Botoșani. Vezi când începe!

procesiune de floriiProtopopiatul Botoșani a făcut un apel către credincioși, cu ocazia oficierii slujbei speciale pentru ploaie. Pentru invocarea iertării lui Dumnezeu asupra noastră și a milostivirii Sale asupra pământului ars de secetă, chemăm preoții și credincioșii ortodocși din toate parohiile municipiului Botoșani la o slujbă pentru ploaie care va avea loc duminică 7 iunie 2015, se arată într-un comunicat al Protopopiatului.

like facebookÎncepând cu orele 17.30, solicităm credincioșii să se grupeze fiecare la biserica parohiei sale. De aici se va pleca în procesiune spre Mănăstirea Popăuți unde vom săvârși: canonul de pocăință; rugăciunea pentru iertarea tuturor păcatelor; rânduiala la vreme de secetă; slujba aghezmei mici. Pe traseul Biserica parohială – Mănăstirea Popăuți, la dus și la întors, se va cânta de către credincioși: Mântuiește Doamne poporul Tău; Tatăl nostru; Cine este Dumnezeu; Doamne a Puterilor; Cu noi este Dumnezeu etc”, se arată în comunicat.

Preoții vor stropi, la întoarcere, cu agheazmă. Vor fi purtate de credincioșii pe drum icoana hramului, prapori. La plecare și sosire, la biserici, se vor trage clopotele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *