Două școli din Dorohoi câștigă premiile programului Patrula de Reciclare

paturaTot municipiul Dorohoi demonstrează că este cel mai harnic când vine vorba de colectare de deșeuri electrice și electronice.

În cadrul programului Patrula de Reciclare derulat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec două școli din Dorohoi au luat premii din județul Botoșani.

Anul trecut, una dintre școlile premiate acum a fost recompensată și la ediția de anul trecut.

Este vorba despre Liceul Regina Maria cu Patrula de Reciclare coordonata de Aurica Borșan, pentru cea mai activă patrulă. Tot din Dorohoi este și școala care a primit premiu pentru cea mai mare cantitate de baterii, respectiv Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat”, elevii școlii fiind coordonati de Iulia Chitac. Din fiecare județ au fost premiate câte două școli.

Asociația RoRec premiază 88 de echipe din grădinițe, școli și licee din București și din fiecare județ la ediția 2014-2015 a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Și în acest an școlar, mii de copii și elevi și sute de profesori din toată țara au promovat obiceiurile bune față de mediu și colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în comunitățile lor.

Cine urcă acum pe podium, din județul vostru, pentru a primi premiile pentru « Cea mai activă Patrulă » și pentru Patrula care a colectat « Cea mai mare cantitate de baterii »? Descoperiți premianții pe site și pe Facebook!

Cu prilejul premierilor locale ale ediției, constatăm că programul ia avânt din ce în ce mai mult: primul argument – anul acesta am avut cel mai mare procent de școli eligibile pentru premiile locale. Aceasta înseamnă că tot mai multe școli înscrise în program sunt performante și reușesc să mobilizeze românii că colecteze civilizat și responsabil din ce în ce mai multe deșeuri electrice. […] În unele cazuri, este vorba de unități școlare din mediul rural, Patrule care s-au implicat cu toată energia în această oportunitate de educație și voluntariat și și-au crescut mult impactul în comunitate. Nu există satisfacție mai mare pentru copii decât să vadă că adulții devin receptivi la apelurile lor […]” spune Alexandra Arnăutu, managerul programului. 

Premiile locale recompensează eforturile și reușitele profesorilor și copiilor din timpul anului școlar. Cursa pentru premiile naționale continuă însă până la 31 august 2015 – copiii predau ștafeta celor mari. Aflați aici câștigătorii, reușitele, premiile și perspectivele Patrulei de Reciclare și, mai ales, cum puteți ajuta copiii să câștige un premiu național, în toamnă! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *