PSD, acuzat că a votat un act normativ prin care cresc cheltuielile de întreţinere

anunt asociatie de locatariMajoritatea PSD din Senat şi Camera Deputaţilor a decis creşterea sumelor lunare pe care cetăţenii României, care stau la bloc, trebuie să le plătească la asociaţiile de proprietari. Asta, întrucât ea a respins un proiect de lege care permitea asociaţiilor să aibă posibilitatea încheierii de convenţii civile sau contracte de colaborare, conform Codului Civil, pentru persoanele care prestează diferite activităţi în cadrul acestora (administrator, contabil, îngrijitor etc).

like facebookÎn condiţiile respingerii respectivului proiect de către majoritatea PSD, asociaţiile de proprietari vor trebui să încheie contracte individuale de muncă pentru administratori, contabili sau îngrijitori, ceea ce presupune creşterea cheltuielilor lunare cu personalul din cauza necesităţii respectării nivelului salariului minim pe economie şi, mai ales, a plăţii impozitelor şi contribuţiilor către stat. Personalul respectiv devine astfel angajat permanent al asociaţiilor de proprietari, până acum aceştia putând avea alt loc de munca drept activitate de bază, la asociaţii prestând servicii un număr limitat de ore.

Proiectul a fost respins miercuri şi în Camera Deputaţilor, cu 148 voturi împotrivă, 129 de voturi pentru şi nouă abţineri.

Proiectul de lege era susţinut de organizaţiile asociaţilor de proprietari, care i-au transmis în acest sens primului ministru, Victor Ponta, un număr de nu mai puţin de 15 000 de scrisori. Guvernul a dat însă aviz negativ proiectului de lege, fapt ce a influenţat decisiv votul parlamentarilor PSD, care l-au respins la votul final. Cu alte cuvinte, Guvernul, în lăcomia sa după bani, a decis să le ia bani românilor inclusiv pentru faptul că fac parte din asociaţii de proprietari, chiar dacă apartenenţa la aceste organizaţii nu este o expresie a voinţei lor, ci se datorează stării de indiviziune forţată”, a declarat deputatul PNL de Botoşani, Cristian Constantin Roman, care s-a numărat printre cei doar 129 de parlamentari care au votat, pentru adoptarea respectivului proiect de lege.

Sursa: Comunicat de presă deputat Cristian Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *