Adjuncţii Inspectoratului Judeţean de Poliție, audiaţi la DNA

ijp BotosaniCei doi adjuncţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Botoşani au fost audiaţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

Comisarul șef Mihai Bunduc şi comisarul șef Viorel Şerbănoiu au fost citaţi ca martori în cadrul dosarului în care şeful suspendat al IJP, Cristian Cucoreanu, dar şi șeful Serviciului resurse umane, Adrian Osolinschi, sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Ancheta DNA pornită împotriva conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie scoate la iveală şi alte aspecte dubioase din cadrul instituţiei. Concursurile aranjate şi destituirile din funcţii ale oamenilor care erau incomozi pare a fi devenit o practică, elocvent fiind ocuparea postului de Şef Serviciu Cazier.

like facebookÎn cursul anului 2012, când la conducerea Poliției Botoșani se mai afla încă Viorel Șerbănoiu, comisarului Cristian Pînzar, fostul şef al Serviciului Cazier, i s-a înscenat o abatere disciplinară pentru a putea fi înlăturat. Motivat de faptul că soția acestuia este avocat, s-a declanșat anchetă pentru conflict de interese.
Se pare că un agent din Poliția Ştefăneşti, Ciprian Vaipan, la solicitarea unui şef de serviciu a întocmit aşa zise probe cu privire la activitatea avocatei.

Întrucât a refuzat să-și dea demisia, așa cum i s-a cerut, Pînzar a fost trimis în faţa unei comisii de disciplină constituită la nivel local, unde i s-a aplicat o sancţiune drastică: destituirea din funcţie.

Mai mult decât atât, şefii IPJ i-au făcut plângere penală. După ce şi-a dovedit nevinovăţia în faţa procurorilor şi a obţinut o decizie definitivă potrivit căreia fapta pentru care a fost acuzat nu există, acesta s-a îndreptat împotriva celor care l-au adus în faţa Comisiei de disciplină. A făcut plângere penală pentru abuz în serviciu fals şi uz de fals, iar în urma anchetei ofiţerul Liviu Filipovici , șeful Inspecției Interne al I.P.J.Botoșani care a efectuat materialul disciplinar şi agentul Ciprian Vaipan au ajuns să fie urmăriţi penal pentru aceste fapte.

Între timp, comisarul Cristian Pînzar și avocata au acționat în judecată conducerea I.P.J. într-un proces în care solicită daune morale şi materiale de câte 50.000 de lei, precum şi reintegrarea pe funcţie pentru că destituirea a fost ilegală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *