Primarul din Truşeşti și fiul acestuia, prezentați la Poliție. Vezi ce au spus despre accidentul de duminică!

mercedes accident gard rupt botosani3Polițiștii din Botoșani au reușit să dezlege misterul generat de accidentul de duminică dimineaţă din zona Lebăda în care a fost implicată mașina primarului de Trușești, Mihai Puruhniuc.

Şoferul a fugit de la faţa locului, astfel că poliţiştii nu au găsit decât maşina avariată ce aparţinea primarului.

Nici după 24 de ore şoferul nu s-a prezentat la poliţie pentru a declara evenimentul rutier, însă a făcut-o miercuri, când primarul a venit însoţit de fiul său şi un alt consătean, de 49 de ani.

like facebookCei trei au povestit în faţa poliţiştilor că fiul primarului, de 17 ani, a luat maşina părinţilor şi l-a rugat pe bărbatul de 49 de ani să îl ducă până în oraş. Bărbatul a acceptat propunerea, s-a urcat la volanul autoturismului, iar pe parcursul deplasării, ajungând la ieşirea din municipiul Botoşani înspre judeţul Iaşi, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, provocând accidentul. Practic, șoferul susține că vorbea la telefon, iar brusc a scăpat mobilul și acest lucru l-a făcut să piardă controlul asupra mașinii.

A declarat de asemenea că, ulterior evenimentului, copilul i-a spus că, în fapt, părinţii săi nu i-au dat permisiunea pentru a lua autovehiculul.

Bărbatul de 49 de ani a fost amendat cu 780 lei, pentru săvârşirea abaterilor pentru că vorbea la telefon în timpul șofatului, dar și pentru neanunţarea în termen de cel mult 24 ore a accidentului rutier soldat numai cu pagube materiale.

Totodată, bărbatului i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, în cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt în scop de folosinţă,pe numele fiului primarului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *