Veteranii de război i-au reclamat la prefect pe transportatorii auto din județ

jalba gheorghe anvrTransportatorii botoșăneni refuză să transporte gratuit veteranii de război și văduvele veteranilor de război. Potrivit Legii 44, aceștia au dreptul la 12 călătorii interne gratuite pe mijloacele auto, însă transportatorii îi taxează. Gheorghe Jalbă, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Botoșani, a spus că a făcut mai multe adrese către Ministerul Transporturilor, la Ministerul Apărării Naționale și către Prefectura Botoșani prin care solicită transportatorilor să respecte legea.

like facebookDe la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier a venit o adresă prin care ne spune că, dacă sesizăm transportatori auto care pe anumite trasee nu transportă beneficiari ai Legii 44, să le luăm declarații de la veterani și să le trimitem lor pentru a declanșa procedura de retragere a licențelor pe traseu. Încă de la începutul anului au afișat pe ușă că nu mai transportă beneficiarii Legii 44. Își bat joc de oameni. Motivează că nu le-au decontat din iulie 2013 niciun ban”, a spus Gheorghe Jalbă în ședința de Consiliul Consultativ de la Prefectură.

El a afirmat că din 6500 de veterani de război din județul Botoșani doar 1000 folosesc taloanele la CFR, restul folosesc transportul auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *