Talisman și Alb-Negru cântă în weekend la Botoșani în cadrul unui turneu umanitar

TALISMAN TOURTurneul Talisman Tour ajunge la finele săptămânii și la Botoșani. Evenimentul se află la cea de-a III-a ediție, iar anul acesta se va desfășura în perioada 29-31 mai în  centrul istoric.

Prin acest turneu trupa își propune să susțină cazuri umanitare, la Botoșani alegând cazul Dianei Vacariu.

Programul manifestărilor este următorul: 

Vineri 29 Mai

18:00-19:00 Asociația Culturală “Cheia Sol“ (Coordonator Oana Pușcașu)

19:00-19:30 Liliana Dima

19:30-20:00 Maricel Chipăilă

20:00-20:30 Ana Maria Botezatu

20:30-21:00 Alin Nica

21:00-21:30 Sabina Crăiescu

21:30-22:00 Lorena Frâncu

22:00-23:00 Florin Vos

Sâmbătă 30 Mai

18:00-19:30 Ansamblul Folcloric “Doina Costeștilor” coordonat de Preot

Cașcaval (dansatori+8 solisti negative)

19:30-20:00 Școala Populară de Arte cu Formațiile “Corason Fiesta” și “Azucar” (Profesori Constantin Dicu și Florin Ciobanu)

20:00-20:30 Palatul Copiilor din1 Botoșani (dans+negative)

20:30-21:00 Iustina Irimia

21:00-22:00 GETA POSTOLACHE

22:00-23:00 ALB NEGRU

Duminică 31 Mai

18:00-18:30 Asociația Culturală “Vis de Artist” coordonată de Cătălina Constantinovici

18:30-19:15 Livia Sorlea

19:15-20:15 IONELA MORUȚAN

20:15-20:45 OANA GICOVEANU

20:45-21:30 RAFAEL (Ex. Iris)

21:30-23:00 TALISMAN

Diana Gabriela Vacariu, o tânără de 25 de ani, absolventă a Facultății de Biologie a primit de curând o lovitură cruntă din partea medicilor. O lovitură pe care nu credea că o s-o primească vreodată. Tânăra a fost diagnosticată cu o tumoră pe creier și are nevoie de bani pentru operația chirurgicală. Iată mai jos povestea fetei descrisă în amănunt:

”Eu sunt Diana și am 25 de ani. Recent am fost diagnosticată cu o tumoare pe creier de 3,1 cm. Povestea mea începe cam așa:
Având probleme cu urechea stângă m-am decis să merg la un control ORL. Zis și făcut. În urma investigației mi s-a spus că nu am absolut nimic. M-au întrebat dacă mai am alte simptome și le-am spus că uneori ameșesc și îmi pierd echilibrul. Auzind acestea, mi-au dat trimitere la neurologie.

26 Ianuarie 2015

În urma controlului neurologic, după mai multe examene de mișcare, de coordonare, doamna doctor îmi spune că ea este sigura că este vorba despre o leziune a creierului, dar nu se poate pronunța exact până nu fac un RMN. Îmi pune diagnosticul: posibil neurinom acustic (o tumoare a cerebelului) și-mi dă trimitere pentru a face un RMN.
După o săptămână și ceva de așteptare, de gânduri și de stres a venit și timpul să fac RMN-ul. Deși am avut un million de gânduri, eram oarecum încrezătoare că nu este posibil să am ceva chiar atât de grav pentru că sunt tânăra și nu avea cum. Mintea mea nu concepea așa ceva… am făcut și RMN-ul. Cand ies din sală, toata amețită de la substanța de contrast ( o substanța pe care ti-o injectează pentru o vizibilitate mai bună), dau de doamna doctor care nu mai era la fel de zâmbitoare ca atunci când am ajuns. O intreb ce se întâmplă, daca este adevărat că am ceva, iar ea evita răspunsul. Insista să merg acasă să mănânc, să beau multă apă, să mă odihnesc, iar apoi să revin după rezultat. Va dați seama că eu liniște în ziua aceea nu puteam să mai am. Între timp văzusem în spatele ei, pe un monitor minunatul meu cap (mai facem și haz de necaz, daca nu, înnebunim), iar în interiorul acestuia o tumoră de toată frumusețea. Pe monitor arăta ca o nucă.

Surpriză! DA, am avut dreptate

Bineînțeles nu aveam de unde ști că este al meu, dar am presupus. După ce am insistat, mi s-a confirmat. Surpriză! DA, am avut dreptate. Îmi spune că este o leziune a cerebelului de trei cm, localizată în partea stângă a acestuia, dar nu știe exact diagnosticul și că trebuie să se consulte cu alți medici și să revin în două ore după rezultat (două ore ingrozitoare).
În cele din urmă mi s-a pus diagnosticul: ”formațiune expansivă situată pe topografia hemisferului cerebelos stang, cu efect de masă asupra ventriculului IV, a jumătății stângi bulbo-pontine și a ramului stâng al arterei vertebrale, anterior în contact cu rădăcinile nervului acustico-vestibular. Mai exact ASTROCITOM GRAD II”. În cele din urmă doamna doctor mi-a spus că in acest caz trebuie OPERAȚIE neaparat și că ea mă sfătuiește să fac această operație în altă țară. O importanță majoră o are și tipul tumorii… dacă este benignă sau malignă, ceea ce nu putem afla decât după operație, când se face biopsia tumorii.

Am simțit cum viața mi se desfășoară prin fața ochilor

Ajunsă acasă am început să caut informații pe net (apropo vă sfătuiesc să nu consultați prea mult internetul ci să mergeți direct la doctor, pentru că veți primi două răspunsuri: ori sunteți gravida, ori aveți cancer. Am simțit cum viața mi se desfățoară prin fața ochilor. Stăteam și mă gândeam că mai sunt atât de multe lucruri pe care vreau să le fac…Am avut noroc că am avut lângă mine oameni minunați care m-au încurajat. Au urmat zile urâte, grele pentru mine cât și pentru cei din jur. Am fost la trei medici neurochirurgi (în Iași și în București la Bagdasar). În sfârșit primisem o veste bună. Tumora putea fi operata (pana atunci nu aveam certitudinea ca se poate opera). Dar bineinteles ca nicio veste buna nu vine de capul ei ci insotita de una proasta.

Tumora se poate opera, dar este o operatie foarte dificila si exista riscuri foarte mari. Specific faptul ca si in Romania sunt medici foarte buni, dar aparatura le lipseste. In sfarsit… m-am consultat cu parintii si am decis impreuna sa merg in Belgia la operatie.(Bineinteles dupa mai multe incercari, am depus dosarul si in Austria si Germania). Ca orice parinti se dau peste cap pentru copilul lor. Am mare noroc de ei!

Nu mi s-a spus un preț exact

Acum sunt in Belgia (de o luna). Am fost la un control la spitalul Saint-Luc din Bruxelles,la domnul doctor neurochirurg Christian Raftopoulos, care ma va opera. Mi s-au facut iar teste de miscare si mi s-a spus ca se poate opera, dar trebuie sa mai fac un RMN ( pe 16 martie) pentru a vedea cum sa abordeze operatia si un PET-SCAN (26 martie). Apoi cu aceste doua rezultate ma va programa la operatie.
Dupa cum stiti costul unei operatii in strainatate este foarte ridicat. Nu mi s-a spus un pret exact deoarece nu se stie perioada de spitalizare si de recuperare. Stiu doar un pret aproximativ. Si o astfel de operatie ajunge pana la 50 000 euro. Stresul este enorm atat pentru mine cat si pentru parintii mei.

Am nevoie de ajutorul vostru pentru a strânge restul de 25.000 de euro

Avem jumatate din suma necesara; parintii au reusit sa faca un imprumut la banca; erau tristi ca nu au putut lua mai mult. Am nevoie de ajutorul vostru pentru a strange restul de 25.000 de euro. Va multumesc pentru intelegere !

Stiti care a fost prima rugaminte a Dianei dupa ce mi-a spus ca este bolnava?

Te rog din suflet sa nu afle bunica mea, pentru ca este batrana si nu vreau sa o supar!”. Ce suflet bland si bun! Haideti sa o ajutam! Nu pot duce aceasta lupta singuri! 25.000 de euro nu este o suma imposibila daca contribuim fiecare cu cate putin! Haideti sa o ajutam pe Diana sa-si continue planurile si visele pe care le avea inainte sa afle de aceasta boala! Orice suma este un ajutor! Aveti mai jos conturile bancare in care puteti depune  banii.

CONT BRD RON– RO15BRDE240SV67936522400 , Vacariu Diana

CONT BRD EURO – RO79BRDE240SV91485872400 , Vacariu Diana

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *