Preşedintele Consiliului Judeţean a stat trei ore la concilieri cu auditorii de la Curtea de Conturi

gheorghe sorescu consiliul judetean botosaniPreşedintele Consiliului Judeţean şi directorii din instituţie au stat, luni dimineaţă, trei ore la concilierea cu auditorii Curţii de Conturi după controlul efectuat.

La final Gheorghe Sorescu a menţionat că deocamdată nu a fost stabilit un prejudiciu şi nici persoanele răspunzătoare.

like facebook Acesta a menţionat că discuţii s-au purtat pe marginea cursurilor la care a participat fostul preşedinte Florin Ţurcanu şi consilierii săi, scrisorile trimise de Consiliul Judeţean către cetăţenii din judeţ precum şi unele detalii din punct de vedere organizatoric.

Şeful judeţului a explicat că din punctul lui de vedere auditorii trebuie să verifice legalitatea operaţiunilor, iar oportunitatea cade în atributul unităţii administrativ teritoriale.

“Am avut o conciliere cu Curtea de Conturi. Din punctul nostru de vedere Curtea de Conturi  trebuie să verifice legalitatea operaţiunilor care se fac. Dacă este să discutăm de oportunitate, de necesitatea acelor cheltuieli, atunci cred că este atributul unităţii administrativ-teritoriale sau a Consiliului Judeţean în plenul său. Au fost câteva puncte pe care le-am discutat în draftul de proces-verbal care ţin mai degrabă de necesitatea sau de oportunitatea unor cheltuieli făcute. Acele cheltuieli se referă la pregătire profesională, cu deplasarea de la mare, trimiteri poştale. Consiliul are voie să facă informarea cetăţenilor, legal este, dar se pune întrebarea dacă este necesar sau oportun. Sunt nişte sume care au rămas în divergenţă, cu pregătirea profesională, cu trimiteri poştale.  La fiecare dintre constatările dumnealor ne-am susţinut punctele de vedere şi noi zicem că avem dreptate. Vom vedea care va fi punctul final al Curţii de Conturi”, a declarat Gheorghe Sorescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *