Percheziţii supravegheate de „mascaţii” din Botoşani. Prejudiciul din dosar: 3,5 milioane de euro

mascati PolitiePoliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani au fost solicitaţi să participe, luni, la o amplă acţiune organizată de procurorii DIICOT şi Brigada de combatere a criminalităţii organizate din Suceava pentru destructurarea a trei grupări specializate în contrabandă cu țigarete.

Află detalii aici!

like facebookÎn total au fost efectuate 70 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. „Sunt efectuate 56 de percheziţii în județul Suceava, 3 în Covasna, câte 2 în Harghita, Brașov și Ilfov și câte una în Bacău, Vrancea, Mureș, Prahova și București”, se precizează într-un comunicat de presă emis de DIICOT Suceava.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, pe raza municipiului Fălticeni și a zonei limitrofe, s-ar fi constituit trei grupări infracționale organizate în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă, pentru obținerea de beneficii financiare. Unul dintre grupurile infracționale organizate ar fi desfășurat activități infracționale și cu țigarete de proveniență comunitară (Grecia)” , se mai menţionează în comunicatul DIICOT.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 3.500.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *