140 de ani de istorie, sărbătoriţi de liberalii botoşăneni

pnl1Memorialul Ipoteşti a fost vineri gazda unui eveniment cu o semnificaţie deosebită pentru membrii PNL Botoşani, respectiv aniversarea a 140 de ani de la înfiinţarea celui mai important partid politic al României. Asta pentru că, aşa cum sublinia unul dintre invitaţi,  momentele care au marcat istoria României au fost înfăptuite de liberali: Unirea de la 1859, instaurea monarhiei în România, artizanul aducerii în ţară a lui Carol de Hohenzollern Sigmaringen fiind Ion C. Brătianu sau Marea Unire din 1918.

like facebookAlături de copreşedinţii organizaţiei municipale ai PNL, Viorel Iliuţă şi Dan Humelnicu şi senatorul Viorel Grigoraş, peste 100 de liberali au ascultat vădit interesaţi alocuţiunile rostite de prof. Paul Octav, prof.dr. Daniel Botezatu, prof. muzeograf  Gheorghe Median şi prof. Pavel Rusu. Aceştia au vorbit despre doctrina liberală, despre marea guvernare liberală sau despre liberalii de vază ai Botoşaniului, în timp ce Pavel Rusu a prezentat succint aspecte din viaţa lui Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL, omul a cărui viaţă practic se contopeşte cu cea a PNL.

Prezent la momentul aniversar al PNL, poetul, publicistul şi graficianul Petruţ Pârvescu a precizat că “numai citind istoria liberalilor sunt absolut sigur că putem merge înainte fără frică”. “Este un moment emoţionant pentru noi, şi ţin să spun că având la bază aşa nişte înaintaşi este datoria noastră să continuăm să facem istorie şi să facem lucruri bune”, a precizat Viorel Iliuţă, copreşedinte al organizaţiei muncipale a PNL Botoşani.

pnl“Istoria se repetă şi cum acum 140 de ani un neamţ avea să schimbe destinul României, iată, acum tot un neamţ poate face acelaşi lucru. Este de datoria noastră, a celor din PNL să schimbăm lucrurile în bine în România”, a precizat Dan Humelnicu, copreşedinte, alături de Viorel Iliuţă,  a organizaţiei municipal a PNL.

Un moment emoţionant a avut loc în finalul simpozionului, când Viorel Iliuţă i-a oferit o diplomă de excelenţă lui Liviu Andronic. “Dl Andronic este cel mai vechi liberal dintre noi şi am ţinut neapărat să-i fac această surpriză”, a spus Viorel Iliuţă,  gest care a smuls lacrimi liberalului şi aplauzele celor prezenţi.

sursa: comunicat PNL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *