Polițist acuzat de abuz în serviciu. El a fost trimis în judecată alături de fiul său

ijp BotosaniParchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a unui agent din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de abuz în serviciu, după ce ar fi încercat să mușamalizeze un furt în care era implicat fiul său.

Potrivit procurorilor, agentul Viorel Ilaș, de 45 ani din municipiul Botoşani, în cursul lunilor iunie- octombrie 2012, în calitate de agent de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani, şi-a încălcat, cu bună ştiinţă, atribuţiile de serviciu, urmărind să nu antreneze răspunderea penală a fiului său, Robert-Adrian Lupu, a unchiului său, Mădălin Lupu, precum şi a unei a treia persoane Albert – Nicolae Porumbic, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, comisă în noaptea de 21 spre 22 iulie 2012, în dauna unui agent economic, de pe raza municipiului Botoşani.

like facebookDe asemenea, în cursul anului 2012 şi-a îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, în legătură cu instrumentarea a altor două dosare de „furt calificat”, comise în dauna unor persoane fizice de pe raza municipiului Botoşani, conducând la vătămarea intereselor legale ale acestora.

Prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Lupu Mădălin, de 25 de ani, Lupu Robert – Adrian, de 22 ani şi Porumbic Albert Nicolae de 22 ani, toţi din mun. Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de „furt calificat”.

 

One thought on “Polițist acuzat de abuz în serviciu. El a fost trimis în judecată alături de fiul său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *